Anasayfa /  Kültür sanat

Aşık Ali Ekber Gülbaş koronavirüsten hayatını kaybetti

Kanser tedavisi gören ünlü halk ozanı Aşık Ali Ekber Gülbaş koronavirüsten hayatını kaybetti. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2020 12:10

Ünlü halk ozanı Aşık Ali Ekber Gülbaş’tan acı haber geldi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, ünlü ozanın koronaya yenik düştüğünü duyurdu. Akay, “2019 yılında sanatta 60'ıncı yılını kutlayan ve Aşık Ekberi olarak da tanınan, Malatyalı efsane ozanlardan Aşık Ali Ekber Gülbaş'ı kaybettik. Kanser tedavisi görürken koronaya yakalanan ve hayatını kaybeden ünlü halk ozanımızın, Arguvan kültürüne büyük katkıları olmuştur. "Deli gönül hangi dala konarsın, senin tutunacak dalın mı kaldı? Ahu feryad ile niçin yanarsın, şu dünyada senin malın mı kaldı?” gibi çok sayıda sanatçının okuduğu önemli eserlerin sahibidir. Nur içinde yatsın inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

Aşık Ali Ekber Gülbaş Kimdir?

1940 yılında Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Çavuş köyünde dünyaya gelen Aşık Ali Ekber Gülbaş, İlkokulu köyünde okudu. 1960’lı yıllarda İstanbul’a yerleşen ünlü halk ozanı, uzun süre burada çalışarak hayatını devam ettirdi. 1966 yılında ilk şiir kitabı çıktı ve yüzlerce şiiri bulunan Aşık Ali Ekber Gülbaş, birçok bilinen türküsü ile halk müziği kültürüne katkı sağlamıştır.

Yorumlar