Anasayfa /  Foto Galeri

Aşıda flaş karar! İşte tüm yasakların kalkacağı tarih...

Aşıda yaş sınırının 40'a düşürülmesiyle birlikte koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli bir aşamaya geçilirken, yeni bir kritik karar daha alındı. Öte yandan son günlerde hızlanan aşılamanın günlük 600 bin sınırına dayanması umutları arttırırken, yasakların kalkacağı ve normal hayata döneceğimiz tarih de belli oldu. İşte koronavirüs salgınıyla ilgili flaş gelişmenin tüm detayları...

Aşıda flaş karar! İşte tüm yasakların kalkacağı tarih... - Sayfa 1

Aşılama programında 10 Haziran’da yaş sınırı 45’e düşürülmüştü. 13 Ocak’ta başlayan aşılamada toplam uygulanan doz 13 Haziran akşamı itibariyle 33 milyon 712 bin 157'e ulaşmış bulunuyor.

Her iki dozunu olanların sayısı ise 13 milyon 695 bin 543. COVID-19’la mücadelede uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı, son bir haftada 3 milyon 17 bin 541 arttı.

Aşıda flaş karar! İşte tüm yasakların kalkacağı tarih... - Sayfa 2

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmalarına hız verilirken, aşı hakkı tanınan grupta yer alanlardan bazılarının randevu almaması sağlık çalışanları arasında tartışma yarattı.

Türkiye’nin aşılama hızı her geçen gün artarken, geçen cuma günü aşı hakkı tanınan grupta yer alan ancak randevusuz kişilere aşı yapılmaya başlanması beklenmedik bir sonuç doğurdu.

Aşıda flaş karar! İşte tüm yasakların kalkacağı tarih... - Sayfa 3

Sağlık Bakanlığı’nın aşı zayi olmasın diye böyle bir uygulamayı cuma günü duyurduğunu belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, şunları dedi:

Aşıda flaş karar! İşte tüm yasakların kalkacağı tarih... - Sayfa 4

“BioNTech aşılarında sıkıntı yaşanmaması için aşı hakkı olup da randevusuz gelen vatandaşa aşı olabileceği belirtildi. Bu durum randevulu gelen vatandaşlar ile randevusuz vatandaşlar arasında sıkıntı yaratacaktı, karmaşaya yol açacaktı. BioNTech aşısı açıldığında 6 kişiye yapılıyor 5 randevulu kişiye uyguladık, gelen iki randevusuz kişiden önceliği kime vereceğiz? 6 kişiyi bulduk 2 kişi daha çıktı, onlara nasıl bir yöntem izlenecek? Bu noktada itirazlarımızı Sağlık Bakanlığı’na ilettik. İtirazlarımızı değerlendiren Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bu işlemden vazgeçildiğini ve randevulu sistemin devam edeceği noktasında bir geri dönüş sağladı, bilgi verdi. Vatandaşlarımızın özellikle randevularına uymalarını istiyoruz.”