AŞI TARTIŞMASI

Maazallah; her gün bir uçağın düştüğünü ve yaklaşık 200 canımızı yitirdiğimizi getiriniz aklınıza! Ve, yaklaşık bir yıldır sektirmeksizin bu durumun sürdüğünü! Felaket değil mi?

Elbette ‘’ Tanrı Korusun ‘’.. Ama, her gün uçak kazasıyla falan olmasa da 200 canımız kayıp gidiyor elimizden salgın yüzünden!.

Arada, yazdığım konuların bağlantısı yüzünden geçmiş yazılarıma dönüyorum. İyi de oluyor!. 16 nisan günkü yazıma aşağıdaki cümlelerle başlamışım örneğin.

‘ Tarihe baktığımızda milyonların ölümüne neden olan salgınları dört başlık altında görüyoruz.  Veba, kolera ve grip. Bunların arkasından 20.yüzyılda 32 milyon insanın canını alan HIV virüsü geliyor.  Salgınların geçmişi ise 500’lü yıllarda yaşanan Justinianus Veba Salgınına kadar uzanıyor. O dönemlerin tıbbi olanaklarının ve karantina önlemlerinin yetersizliği her defasında dünya nüfusunu kırıp geçiriyor. Çare : Aşı… ‘

İşte o aşı bulundu! Hatta aşılar! Kullanımına onay verilen en az dört aşı insanlığın hizmetine hazır ediliyor. Üstelik; bu aşıların birini bulan çift Türk!  Ülkemizde de çalışmaları yürütülen aşıda ‘ Faz 2 ‘ aşamasına gelinmiş durumda.. Büyük müjde olarak nitelendiriyorum bu gelişmeleri.. ‘ Ölmeyeceğiz ‘ anlamına geliyor!.

Ancaaak!

Her gün bir uçak dolusu canımızı yitirmemize rağmen; fısıltı ve fitne odakları devrede maalesef.

Bil Geyts aşıyla çip takacakmış!

O aşı kötü, bu aşı daha iyiymiş! Çin Aşısı olunur muymuş?!

Efendim, hepimiz arzu ederdik seçenekler arasında kaybolmayı.. Örneğin; aşağıdaki simülasyonu kim yaşamak istemezdi ki?!.

A Aşısının Firması : Sizi tam donanımlı ambulansla evinizden alıp ‘ Aşı Merkezi ‘ ne ulaşımınızı sağlayacağız. Bizi seçerseniz Doçent Dr. eşliğinde 4 kişilik heyet tarafından aşı uygulamanız gerçekleştirilecek..

B Aşısının Firması : Ambulans marifetiyle evinizden alınıp Güney Ege’de tercih edeceğiniz bir butik otelde aşı uygulamanız gerçekleştirilecek. Arzu ederseniz bir hafta boyunca tatilinize devam edebilirsiniz..

C Aşısının Firması : VIP araçlarla getirileceğiniz grubumuza ait hastanelerde müthiş bir paket imkanı sunuyoruz.Tüm aileniz tek kişilik odalarda önce tepeden tırnağa ( elbette ücretsiz ) bir çekaptan geçirileceksiniz. Aşı uygulamanız tüm sağlık sorunlarınızın tedavisine müteakiben yapılacak..

D Aşısının Firması : Biz yormayacağız sizi; bir profesör eşliğinde 10 kişilik bir heyetle evinize geleceğiz. Aşının yapılmasından saniyeler sonra Ancelina Coli omuzunuzu öpsün istemez misiniz?!.

Doğrusu yukarıdaki gibi uygulamalara maruz! kalmak isterdim. De; yok böyle bir şansımız. Kendi adıma; sıram geldiğinde gidip aşımı yaptıracağım.

Konusunda uzman ve güvenilir hekimlerin açıklamalarının dışındaki söylentilere rağbet etmeyelim lütfen.

7 Mayıs tarihli  ‘’ Uzman ‘’ başlıklı yazımdan bir alıntıyla bitirmek istiyorum..

‘  Dikkat edelim!. Bilgisiz ilgililerin saçma sapan açıklamaları virüsten daha hızlı yayılıyor ve daha tehlikeli. Başta sağlıkçılar olmak üzere konunun uzmanlarını izlemek ve onların önerilerini ciddiye alıp uygulamak gerekiyor. ‘ Bilmiyorum ‘ demek çok soylu bir yanıttır. ‘

Sağlık ve huzur dolu günlere birlikte erişebilmek dileklerimle…

Yorumlar