Anasayfa /  Dünya

Aşı karşıtlarından tehdit alan doktorun ofisinde cansız bedeni bulundu

Avusturya'da aşı karşıtlarının ölümle tehdit ettiği doktorun, ofisinde cansız bedeni bulundu. Savcılık, doktorun intihar notu bıraktığını belirtirken ölüm nedeninin otopsi sonucuyla belli olacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 30 Temmuz 2022 19:26

Pandemi boyunca aşı karşıtları tarafından ölüm tehditleri alan Avusturyalı doktor Lisa-Maria Kellermayr ofisinde ölü bulundu. Doktorun intihar ettiği açıklanırken savcılık, arkasında bir not bıraktığını duyurdu.

Ölüm nedeninin açıklanması için ise otopsi sonucunun bekleneceği belirtildi.

Pandemi dönemi boyunca sık sık medyaya röportajlar veren Kellermayr, pandemiyle mücadele ve aşı olma mesajları vermişti.

'Doktorlara korku kampanyalarına son verin'

Avusturya geçtiğimiz günlerde COVID-19 aşısını zorunlu kılma planından vazgeçmişti. Ülkede karantinalar ve aşı kampanyaları on binlerce kişi tarafından protesto edilmişti.

Kellermayr'ın ölüm haberinin ardından hükümetten yapılan çağrıda doktorlara yönelik olarak yapılan yıldırma ve korku tacirliği kampanyalarına son verilmesi istendi.

'Tehditler acı bir gerçekti'

Sağlık Bakanı Johannes Rauch, Twitter'dan yaptığı açıklamada, yaşamını başka insanların sağlığı ve refahına adamış bir doktorun ölüm haberinin kendisini derinden sarstığını belirterek, "Ona ve beraberindeki çalışanlara yönelik tehditler acı bir gerçekti. İnsanlara olan nefret affedilemez. Bu nefret durmalı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar