Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücrette görüşme takvimi belli oldu! İşte toplantı tarihleri...

Asgari ücret zam oranı için milyonların beklediği toplantı bugün yapıldı. Asgari ücrette görüşme takvimi belli oldu. İşte tüm Türkiye'nin merakla beklediği toplantı tarihleri...

Abone ol
Abone ol 01 Aralık 2022 15:49

Asgari ücret zam oranı için milyonların beklediği toplantı bugün yapıldı. Asgari ücrette görüşme takvimi belli oldu. İşte tüm Türkiye'nin merakla beklediği toplantı tarihleri...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya geldi. 18 milyon SGK'lının beklediği zam oranı için gözler çıkacak rakam çevrilirken, TİSK'ten çok önemli açıklamalar geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere 7 ve 14 Aralık'ta toplanacak.

Gerçekleştirilecek üç toplantının ardından 2023 asgari ücret zammı belli olacak.

Asgari ücret zammının aralık ayının son haftası itibariyle açıklanması bekleniyor.

İşveren tarafını temsil eden TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT düzenlemesi ve asgari ücret üzerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.


"EMEKLİLERLE NORMAL ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ SGK PRİM FARKI GİDERİLECEK"

"İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk. Biri emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışalar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan az evvel paylaştı.

"EYT YASASI SONRASI EMEKLİ OLACAKLARA ÖDENECEK TAZMİNAT İÇİN KGF İLE UYGUN KREDİ VERİLECEK"

Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF'den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi.

"ASGARİ ÜCRET İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

Üçüncü konu yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda iş sağlığı ve güvenliğ etkileyecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Planlama dahilinde olunması gerekiyor."

Asgari ücretle ilgili konuşan Akkol, "Ortak mutabakat devam etmeli. İşçi tarafınını memnun oluduğu, işverenleri koruyan bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız.

Etiketler Asgari ücret 2022
Yorumlar