Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücretliye 463 TL jesti yapılacak mı?

2020 asgari ücreti belirlendikten sonra Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bir açıklamada bulunulmuş ve işçileri enflasyona ezdirmediklerini ifade etmişti.

Abone ol
Abone ol 02 Şubat 2020 19:08

Gündemde yerini koruyan haberlerden biri de asgari ücretliye yapılması istenen ve birçok çalışanın beklediği üç ayda bir ödenecek olan 463 TL ikramiye oldu. Bu ödemenin gerçekleşmesi durumunda bu yıl için asgari ücret artışının yanı sıra bir jest yapılmış daha olacak. Özellikle asgari ücret görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir jest yapılacağı açıklanmıştı. İşçiler tarafından bu jestin yapılmadığı ve hala bir jestin beklendiği ifade ediliyor.

Çalışma Bakanı Selçuk Jesti Açıkladı

2020 asgari ücreti belirlendikten sonra Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bir açıklamada bulunulmuş ve işçileri enflasyona ezdirmediklerini ifade etmişti. Selçuk ayrıca Selçuk açıklamalarında işverenin 2250 TL taban rakamına kadar çıktığını, bunun üstüne de 75 TL de jest yapıldığını ifade etti.
İyi Parti Üç Aylık Ödeme Önerdi

İYİ Parti tarafından TBMM'ye verilen bir kanun teklifi çerçevesinde asgari ücretli çalışana 463 TL vergi kesildiğini, her ay kesilen bu vergilerin fahiş olduğunu ve bu nedenle işçilerden üç ayda bir vergi alınmamasını talep etti.Lütfü Türkkan’ın verdiği bu teklif TBMM'de kabul edilseydi işçilerin üç ayda bir 463 TL ikramiye alabilmesinin önü açılacak.

Asgari ücretliler tarafından hem sosyal medyada hem de medyada bu ödeme teklifinin kabul edilmesi ile asıl jestin yapılacağı ifade edilmiş olup 463 liralık ikramiye verilmesi kapsamında tam anlamını bulacağını ifade etmektedir.

 

Yorumlar