Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücretli çalışanlara ve işverenlere devlet desteği veriliyor

Asgari ücretli çalışanlara ve iş verenlere devlet desteği veriliyor. Buna göre Daha önce 5 Tl olan destek bu yıl günlük 2.5 Tl, iş verene ise günde 75 Tl'ye kadar destek veriliyor.

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2020 17:31

2020 yılında asgari ücretle çalışan ve asgari ücretli çalışanı bulunanlara devlet desteği ödemeleri devam ediyor. Buna göre son gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.

ÇALIŞANLARA DEVLET DESTEĞİ;

2020 yılında asgari ücret rakamı 2.324 Tl olarak belirtilendi. 2019 yılı rakamlarına göre yüzde 15.03 oranında yapılan artışın ardından devlet desteği de devam edecek. Buna göre işverenlere ve çalışanlara bazı ödemeler devlet tarafından karşılanıyor. Asgari ücretlinin enflasyon rakamlarında maaşlarının erimesinin önüne geçmek amacı ile geçtiğimiz yıllarda uygulanan destekler devam ederken Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem'in aktardığı habere göre önceki yıllarda 5 Tl olarak verilen ödeme bu sene 2.5 tl olarak ödeniyor.

İŞVERENE DEVLET DESTEĞİ

İş veren açısından yapılan destekler ise devam edecek. Özel sektörde SSK işçilerine ve kamu idaresi dışındaki 4A işçileri yararlanabilecek. İş veren desteği 2020 yılında 75 Tl olarak uygulanmaya devam ediyor. Başvuru şartlarında ise Önceki yıl Ocak ile Kasım dönemlerindeki bildirilen işçi sayısından daha az işçi çalıştırmamak istenilmektedir. SGK kurumuna yapılacak başvuruların zamanında yapılması ve iş verenin Sgk borcu olmaması istenilmektedir. Kayıtsız işçi çalıştırmamak, işçilerin maaşlarını zamanında ödemek gerekiyor. İş verenlere bu destek nakdi olarak yapılmıyor. Herhangi bir başvuru yapmadan da işveren tarafından ödenecek olan primlerden mahsup edilerek destek verilmiş oluyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar