Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücretin ne zaman açıklanacağı belli oldu! Asgari ücret için 3'lü formül masada!

Asgari ücret zammı için milyonların gözü bugünki toplantıdan çkacak kararı bekliyor. Peki sgari ücret ne zaman açıklanacak?Asgari ücrete zam ne kadar olacak? Masada hangi formüller var? İşte tüm merak edilen detaylar...

Asgari ücretin ne zaman açıklanacağı belli oldu! Asgari ücret için 3'lü formül masada! - Sayfa 1

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zammın belirlenmesi için bugün saat 15.30'da ikinci toplantısını yapacak.



Asgari ücretin ne zaman açıklanacağı belli oldu! Asgari ücret için 3'lü formül masada! - Sayfa 2

ÇALIŞMALAR BUGÜN SONUÇLANACAK
Komisyonun bugün çalışmalarını tamamlamasının ardından, yeni asgari ücret rakamını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile açıklaması bekleniyor.

Asgari ücretin ne zaman açıklanacağı belli oldu! Asgari ücret için 3'lü formül masada! - Sayfa 3

Mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonunun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. Yeni asgari ücret rakamının beklentiler doğrultusunda yarın açıklanması halinde, artışın 1 Temmuz itibarıyla geçerli olabilmesi için yönetmelik değişikliği gerekecek.

Asgari ücretin ne zaman açıklanacağı belli oldu! Asgari ücret için 3'lü formül masada! - Sayfa 4

Güncel asgari ücret 4.253 TL! Asgari ücret zammı için çalışmalar devam ediyor. Enflasyon oranına göre asgari ücret zam oranının yüzde 40 oranında yapılması bekleniyor. Bir diğer ihtimal de zammın yüzde 30'larda kalması. Asgari ücret Temmuz zammı bugün açıklanabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Madrid dönüşünde asgari ücret zammıyla ilgili net rakamı ifade etmesi bekleniyor.