Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni rakamı duyuracak

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla bugün belli olacak. Peki asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni rakamı duyuracak - Sayfa 1

Asgari ücret bugün açıklanacak. Milyonlarca vatandaşın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına çevrildi. Asgari ücret ve ekonomideki son gelişmelerle ilgili önemli açıklamaların beklendiği konuşma ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik. Peki asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni rakamı duyuracak - Sayfa 2

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret bugün belli oluyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda asgari ücretin bugün açıklanacağını söyledi. 

Bakan Bilgin'in bugün son kez TÜRK-İŞ ve TİSK ile görüşüp Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi vermesinin ardından yeni asgari ücretin bugün 12.00 civarında duyurulması bekleniyor.

Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni rakamı duyuracak - Sayfa 3

ÜÇ TOPLANTIDAN UZLAŞMA ÇIKMADI


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 7 Aralık'ta birinci, 14 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün üçüncü kez bir araya gelmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda basına kapalı olarak 3 saate yakın süren toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil etti.

Toplantının son bölümüne Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Atalay, işçi tarafının asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı.

Atalay, "Teklifimiz 9 bin lira, verirlerse imza atarız. Vermezlerse masaya oturmayız" dedi. 

Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni rakamı duyuracak - Sayfa 4

ASGARİ ÜCRET NET 5 BİN 500 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.