Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücret belli oluyor! TÜRK-İŞ resmi asgari ücret teklifini açıkladı

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısı sona erdi. Toplantı sona ererken ilk açıklamalar da geldi. Peki Asgari ücret 2023 ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte son dakika gelişmesinin detayları…

Asgari ücret belli oluyor! TÜRK-İŞ resmi asgari ücret teklifini açıkladı - Sayfa 1

Milyonların merakla beklediği yeni asgari ücrette sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Asgari ücret belli oluyor! TÜRK-İŞ resmi asgari ücret teklifini açıkladı - Sayfa 2

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısının ardından açıklama yapan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin lira. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız" şeklinde konuştu.

Asgari ücret belli oluyor! TÜRK-İŞ resmi asgari ücret teklifini açıkladı - Sayfa 3

"9 BİN TL'NİN ALTINDAKİ RAKAMA MASADA OLMAYIZ"
Toplantının ardından açıklama yapan işçi temsilcisi Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, tekliflerini açıkladı. Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız." ifadelerini kullandı. Atalay, açıklama sonrası bakanlık binasından ayrıldı.

Asgari ücret belli oluyor! TÜRK-İŞ resmi asgari ücret teklifini açıkladı - Sayfa 4

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacak toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklaması heyecan yarattı.

Bakan Bilgin, son açıklamasında "Toplantıdan sonra bir uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.