Anasayfa /  Güncel

Sigarayı Bıraktı Bir Yıl Boyunca Biriktirdiği Para İse Dudak Uçuklattı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşamakta olan Bekir Evcioğlu, tam 25 sene boyunca devamlı kullandığı sigarayı geçen sene bıraktı.

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2018 16:38

Sigara kullanmaya 13 yaşında başlayan Bekir Evcioğlu (38), çocukların isteği üzerine günde 2 paket içtiği sigarayı bırakma kararı aldı. 

Her gün daha evvel sigara satın almak için harcamış olduğu parayı bir kumbara içerisine koymaya başladı. Birinci sene bitiminde kumbarayı açan Evcioğlu 7 bin 200 TL biriktiğini gördü. 

Sigarayı bıraktıktan sonra hem maddi olarak hemde sağlık açısından kayıplarını görmek için kumbarada para biriktirmeye karar verdiğini söyleyen Evcioğlu, Günlük iki paketten daha çok sigara içiyordum. 

Çocuğum kötü koktuğumu bu yüzden yanımda durmayacağını söyledi. O gün sigarayı bıraktım. Bıraktıktan sonra ne kadar kaybımın olduğunu merak ettim. 

Maddi olarak ve sağlık açısından zararımı test etmek istedim. Bunun için kumbara yaptım. Günlük iki paket sigara parasını her akşam eve gittiğimde kumbarama attım. 

Şehir dışına çıktığım zamanlarda, eve döndüğümde şehir dışında kaldığım süre boyunca atmadığım parayı toplu olarak kumbaraya attım. Kumbaram bir sene boyunca açmadığım gibi ekstradan da para ilavesi yapmadım. 

İlk para biriktirmeye karar vermesinin üzerinden bir sene geçmesinden sonra kumbarasını açtığını ve üzüldüğünü belirten Evcioğlu, "Kumbaramı ilk açtığımda içerisinden çıkan paraları görünce hem sevindim hem de çok üzüldüm. 

Sigara içsem bu para benim zararıma dokunacaktı. Ben bu parayı biriktirerek değerlendirdim. Sigara içenlerin de bırakmasını istiyorum. 

Biriktirmiş olduğum bu para ile ailemle birlikte güzel ve dolu dolu bir tatil yapacağım.  


Yorumlar