Anasayfa /  Güncel

Ödemiş’te elektrik kesintisi gerginliği

İzmir’in Ödemiş ilçesinde elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.Edinilen bilgiye göre yaklaşık 20 gündür Ödemiş ilçesine bağlı İlkkurşun, Yeniköy, Demircili ve Işıkköy...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 01:56

İzmir’in Ödemiş ilçesinde elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 20 gündür Ödemiş ilçesine bağlı İlkkurşun, Yeniköy, Demircili ve Işıkköy gibi bazı mahallelerde sık sık elektrik kesintileri yaşanması üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar akşam saatlerinde Ödemiş Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünde Ödemiş - İzmir Karayolu’nu kapatarak oturma eylemi yaptı. Vatandaşların yolu kapatması sonucu, sürücüler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden jandarma ekipleri, oturma eylemi yapan vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Fakat vatandaşların ikna olmaması sonucu olay yerine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem geldi. Elektriklerin sık sık kesilmesine tepki gösteren gergin vatandaşlar, ’’20 gündür bu elektrik kesintisi çilesini çekiyoruz. Sabah saatlerinde kesilen elektrik, akşam saatlerine kadar gelmiyor. Evlerimizde bir damla su yok. İneklerimizi sağamıyoruz. Tarlalarımızda mahsuller de yanmaya başladı. Bir türlü çözüm bulamadınız canımıza tak etti." dedi. Kaymakam Ateşoğlu’nun "Yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda, yarından itibaren konuya çözüm getirmek için gerekli çalışmayı yapacağım" sözü vermesi üzerine vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Yaklaşık 1 buçuk saat trafiğe kapalı kalan Ödemiş - İzmir Karayolu ise jandarma ekiplerinin kontrolünde trafiğe açıldı.

Yorumlar