Anasayfa /  Güncel

Hayrete Düşürdü Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Bakın Neymiş?

Mersin’de pos cihazı ayarlarını bir teknoloji marketin pos cihazına entegre yaparak, yapmış oldukları alışveriş bedellerini geri alan dolandırıcı çetesi yapılan operasyonla çökertildi. Yöntemleriyle herkesi şaşkına çeviren çete üyeleri, 500 bin lira değerinde teknolojik alet 2. el fiyatına satarak, paraya dönüştürmeye çalıştıkları esnada yakalandı.

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2018 11:18

Mersin'de bir şahsın üzerine olan pos cihazı, bir teknoloji marketi pos cihazına entegre yapılarak, 500 bin lira değerinde teknoloji alışverişi bedeli geri iade yapıldı. Mağaza yetkilileri anlaşmaları oldukları banka ile görüşme sağladı. Banka avukatının şikayeti üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. 

2 hafta çalışmalarını devam ettiren ekipler, ATM ve mağaza içerisindeki görüntüleri tek tek titizlikle inceledi. Ekipler, yapılan araştırmalar neticesinde, bir şahsın üzerindeki pos cihazı ayarları bir teknoloji mağazasındaki pos cihazı ayarlarıyla entegre yapılarak, yapılan alışverişlerin paralarının iade edildiğini tespit etti.

Pos cihazını entegre yaparak harcanan parayı geri almışlar

Mersin'in Akdeniz ilçesi Siteler Mahallesi'nde E.M.'ye ait bir iş yerine, 2016 senesinde pos cihazı tahsis edildi. Bir teknoloji market şubelerinde yapılan harcamalardan kaynaklı bedellerin, E.M. isimli şahsa tahsis edilen pos cihazına, el yordamı ile girilerek harcama yapılan şubelerdeki pos cihazına dönüştürülerek, yapılan harcama bedellerinin şüpheli şahıslara ait kartlara geri iadesinin sağlandığı öğrenildi. 

Alınan teknolojik aletlerin ise kısa yoldan 2. el fiyatına satıldığı tespit edildi. Bunun üzerine, E.M. isimli şahıs ile kartları kullanıldığı tespit edilen Ö.E., H.S., H.C., Y.U.D., N.K., T.K., M.B., H.Y., O.Ç., ve G.İ. isimli şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı.

3 ilde eş zamanlı operasyon

 

Bu kapsamda, Mersin, Adana ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon yapan ekipler E.M., G.İ., İ.D., M.E.Ö., H.S., H.C., Y.U.D., N.K., T.K., M.B., H.Y., ve O.Ç. isimli şahısları yakaladı. 

Ekipler, yakalanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda şahısları organize eden 'Çete Lideri' olarak bilinen Y.S. isimli şahsı yakalamak için de çalışma başlattı. Şahsın kullandığı aracı tespit eden ekipler, PTS kayıtlarına bakılmasından sonra şahsın Adana'da olduğunu tespit etti. 

Adana ili Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şahıs Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yapılan operasyonlarda, 2 dizüstü bilgisayar, 1 bilgisayar kasası, 44 farklı bankalara ait bankamatik kartı ile kredi kartı ve 11 cep telefonu ele geçirildi. Piyasa değeri 6 bin lira olan ve aynı yöntemle mağazadan alınan bir cep telefonu satılmaya çalışılırken ele geçirildi.

Emniyette yapılan işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.S., E.M., İ.D., M.E.Ö., İ.T., G.İ. tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 

Ayrıca, H.C., Y.U.D., N.K., H.Y., O.Ç. isimli şahıs ile bu şahıslardan kart tedariki yapan şahıs olarak adı geçen A.D. isimli şahıs savcılıkça serbest bırakıldı.

Çete lideri olduğu iddia edilen Y.S. adliyeye sevk edildiği esnada, "Tamamen iftira yalan, ilgi ve alakam yok. Telefonları ben satmadım. Her şey de görünüyor ispat edebilirsiniz.


Yorumlar