Anasayfa /  Güncel

Fetö'nün ABD İle İrtibat Listesi Ortaya Çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik yapılan saldırıyla alakalı soruşturmada tutuklu şüpheli Ersin Bayram’ın cep telefon incelemesi raporundan ayrıntılar ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2018 10:10

Bayram’ın cep telefonundaki notlarda ABD ile irtibat kurduğu kişi ve kurumlara ait bilgiler çıktı. Söz konusu çıkan deliller soruşturma dosyasına eklendi. 

FETÖ’nün ABD’deki en önemli organizasyonlarından Türk-Amerikan Birliği ve Türk Kültür Merkezi’nin kurucuları arasında yer alan, ABD’deki Başkanlık seçimlerinde yüksek miktarda bağış yapan Faruk Koşar ile Gökhan Özkök’ün irtibat numaralarını yazdığı görüldü. 

Bayram’ın Koşar’ı ‘ABD irtibat’, Özkök’ü ise ‘ABD reel sektör’ olarak kaydettiği söylendi. FETÖ’nün eğitim kurumları ve sözde ticari iş yapan bazı odalarının faaliyetleriyle ilgilendiğine dair vurgu yapılan Bayram’ın, söz konusu faaliyetlerin tamamı ABD ile yapılan veya yapılacak olan ekonomik faaliyetleri içerdiği bildirildi. 

Cep telefonunun “Tümkon” başlıklı notlar kısmında, ABD’ye FETÖ’cü iş adamları ile eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler, çalışan ve yöneticilerin gönderilmesi organizasyonuyla ilgilendiği söylenilen Bayram’ın vize için ABD elçiliklerinden kontak kurulacak kişiyi aradığı anlatıldı.

YAZIŞMALAR ÇIKTI

Bayram’ın cep telefonunda bulunan bir ekran görüntüsünde, eşiyle boşanma sürecinde olduğuna dair bir yazışma çıktı. Bayram’ın eski eşinin başkasıyla yaptığı görüşmede, örgüte maddi kaynak sağladığı konusundaki faaliyetleriyle ilgili suç delillerinin bulunduğunu anlatıyor. 

Bayram’ın eski eşinin boşanma sürecinin ilerlemesi, çocuğunu ve nafaka alabilmesi için “Ellerimdeki bütün delillerle alabileceğim ne varsa alacağımı konuştum. Ersin’in adına olan arsa içinde dava açacağım. Elimde birkaç bir şey var. Dekontlar, yazışmalar falan” şeklinde mesaj attığı dikkat çekti.

CEZAEVİNDEN MEKTUP

FETÖ’ye üye olmak gerekçesiyle Keskin’de cezaevinde yatan bir kişi tarafından gönderilen mektup da soruşturma dosyasına girdi. Mektupta şüpheli Ersin Bayram’ın tutuklu aleyhinde konuşmaması için ikaz ettiği görüldü. 

Mektupta “Ama benim için Ersin’in ne dediği çok önemlidir. Zira erkek adam öyle vara yoğa konuşmaz. Yarın yüz yüze geleceği insanlara yüz kızartıcı ifadeler kullanmaz.

Asayişi sağlamak için “ByLock”tan talimat beklemiş

Erzurum’da FETÖ üyesi olduğu, örgütün sözde “büyük bölge mülkiye yapılanması”nda yer aldığı eski Ağrı Vali Yardımcısı Kâmil Aksoy hakkında 7,5 seneden 15 seneye kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

İddianamede, şüphelinin Karayazı Kaymakamlığı yaptığı dönemde olaylara müdahale edip etmeme konusunda sözde “Erzurum büyük bölge mülkiye imamı”ndan ByLock aracılığıyla talimat aldığı ortaya çıktı. 

İddianamede “Kaymakamlık görevinin gereklerine göre görev yerinde meşru hükûmetin temsilcisi olması ve meşru hükûmetten emir ve talimat alması gerekirken dosyadaki ByLock içeriklerinden anlaşılacağı üzere iktidarı devirmek suretiyle anayasal düzeni ortadan kaldırma gayesi içinde bulunan terör örgütünün yöneticilerinden emir ve talimat aldığı anlaşılmıştır.


Yorumlar