Anasayfa /  Güncel

Elazığ’da 2 bin 739 kişi sorgulandı, 24 araca ceza kesildi, 2 şahıs yakalandı

Türkiye genelinde başlatılan ‘Türkiye Güven Huzur’ uygulamasında, Elazığ’da 2 bin 739 şahıs sorgulanırken aranan 2 şahıs ise yakalandı.

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 09:56

Türkiye genelinde başlatılan ‘Türkiye Güven Huzur’ uygulamasında, Elazığ’da 2 bin 739 şahıs sorgulanırken aranan 2 şahıs ise yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eşzamanlı olarak başlatılan ’Türkiye Güven Huzur’ uygulamasında Elazığ’da da iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. İlk aşamada polis, 15 noktada yol kontrol uygulaması yaptı. Uygulamada 491 araç içerisinde toplam 939 şahıs sorgulandı. 24 araca çeşitli konulardan işlem yapılarak toplam 10 bin 684 TL idari para cezası kesildi. 4 araç ise trafikten men edilirken, bir adet ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

Uygulamanın ikinci aşaması ise kent merkezinde gece yarısına kadar devam etti. Polis, 164 umuma açık ve istirahat yerlerine eş zamanlı olarak baskın yapıldı. 2 saatlik asayiş uygulamasında bin 800 şahıs sorgulanırken, yoklama kaçağı olarak aranma kaydı olduğu tespit edilen toplam 2 şahıs yakalanarak gerekli işlemler yapıldı. İş yerlerine yönelik olarak yapılan denetimlerde ise, bir iş yerine kimlik bildirimi yapmadan işçi çalıştırmaktan idari işlem yapıldığı öğrenildi.

Yorumlar