Anasayfa /  Güncel

Ece Sevim Öztürk'ten şikayetçi olan Deniz Kuvvetleri: O video alçakça bir iftira

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ‘FETÖ’ye yardım’ suçundan tutuklanan gazeteci Ece Sevim Öztürk’ün hazırladığı 15 Temmuz videosunu ‘alçakça bir iftira’ olarak niteledi. Öztürk’ü de ‘kendisini gazeteci olarak lanse eden şahıs’ olarak tanımladı.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2018 10:34

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında ‘FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu’ iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Ece Sevim Öztürk çıkarıldığı mahkemede ‘“Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan tutuklandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı şikayet dilekçesinde, Ece Sevim Öztürk’ün birçok amiral ve albayı hedef alan “15 Temmuz – Deniz Kuvvetlerinin En Karanlık Günü” adlı belgeselini “alçakça iftira” olarak niteledi.



Belgeselin FETÖ’ye hizmet ettiğini vurgulayan Komutanlık şikayet dilekçesinde, “Başta Ece Sevim Öztürk isimli şahıs olmak üzere, bu videoyu hazırlayan ve yukarıda adı geçen sitede ve sair internet ve medya ortamlarında paylaşan kimselerin terör örgütü üyesi olduğunun kabulüyle haklarında 3713 sayılı Kanun uyarınca soruşturma yapılması talebinde bulunmak zarureti hasıl olmuştur” ifadelerini kullandı.

AYDINLIK DİLEKÇEYE ULAŞTI

Aydınlık, FETÖ’nün Balyoz ve Askeri Casusluk kumpası mağdurları askerleri hedef alan belgeselle ilgili Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın suç duyurusu dilekçesinin ayrıntılarına ulaştı. Komutanlık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 505/06 dosya numarası ile 5 Haziran 2018 tarihinde yaptığı suç duyurusunda söz konusu belgeselle ilgili dikkat çeken vurgular yaptı.

‘KENDİNİ GAZETECİ OLARAK LANSE EDEN…’

Belgeseli hazırlayan Ece Sevim Öztürk’ün “kendisini gazeteci olarak lanse eden ve sosyal çeşitli kereler Deniz Kuvvetlerini aşağılayıcı tweet, yazı vs. kaleme almış olan şahıs” olarak tanımlandığı dilekçede, yapılanların iftira ve alçakça olduğu belirtildi.

Dilekçede, “Bahse konu video içeriğinde, Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bülent Bostanoğlu ile Emekli Donanma Komutanı Ora. Veysel Kösele’nin, menfur darbe girişimini önceden bildikleri ve önleyici girişimde bulunmadıkları iftirasının ardına sığınılarak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 15 Temmuz 2016 günü itibariyle görev ifa eden ancak menfur darbe yanlısı olmayan ve hatta menfur darbeye karşı tavır koymuş olan bazı personele de suç tasnifinde bulunulmak suretiyle yıpratma girişimi gerçekleştirdiği anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

‘TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLDUĞU KABULÜYLE…’

Komutanlık suç duyurusunda belgesele ilişkin şu vurguları yaptı:

“Donanma Komutanlığında, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen menfur darbe girişimi eylemine ilişkin yapılan yargılamayı akamete uğratmak ve böylelikle FETÖ/PDY hain terör örgütü yararına kamuoyunda gerçeğin hilafına algı oluşturma çabasına hizmet eden bu videonun, terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği açıktır. Bu itibarla, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7’nci maddesi uyarınca, başta Ece Sevim Öztürk isimli şahıs olmak üzere, bu videoyu hazırlayan ve yukarıda adı geçen sitede ve sair internet ve medya ortamlarında paylaşan kimselerin terör örgütü üyesi olduğunun kabulüyle haklarında 3713 sayılı Kanun uyarınca soruşturma yapılması talebinde bulunmak zarureti hasıl olmuştur.”

‘DKK’NIN SAYGINLIĞINI YIPRATMA KASTI TAŞIYOR’

“Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Emekli Donanma Komutanı ile mevcut amiraller hakkında ‘menfur darbeyi önceden bilmek’ nev’inden alçakça ithamın” iftira suçu olduğu belirtilen dilekçede, eylemin “Deniz Kuvvetleri Komutanlığının saygınlığını yıpratma kastı taşıdığı”, “Devletin Askeri Teşkilatını alenen aşağılama suçunun” oluştuğu da vurgulandı.

HAZIRLAYAN VE DAĞITAN HAKKINDA TALEP

Suç duyurusunun sonunda da şu ifadeler kullanıldı:

Bu itibarla, yukarıda URL adresine verilen ve terör örgütü FETÖ/PDY’nin çıkarlarına hizmet eden videoyu yükleyen başta Ece Sevim Öztürk adlı şahıs olmak üzere, bahse konu videoyu hazırlayan, dağıtan ve varsa diğer medya ortamlarında paylaşan diğer tüm şahıslar hakkında yukarıda belirtilen suçlardan ve ayrıca re’sen takdir olunacak diğer suçlardan soruşturma yapılarak haklarında kamu davası açılmasının sağlanmasını arz ederim.


Etiketler Ece sevim Öztürk
Yorumlar