Anasayfa /  Güncel

Çaresiz bir annenin yardım çığlığı

Eskişehir’de 11 aylık iken havale sonucunda beynin hasar oluşan 22 aylık Ömer Ali Boztepe’nin annesi, oğlunun yaşaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a yardım çağrıda bulundu.

Abone ol
Abone ol 14 Şubat 2018 16:26

Eskişehir’de 11 aylık iken havale sonucunda beynin hasar oluşan 22 aylık Ömer Ali Boztepe’nin annesi, oğlunun yaşaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a yardım çağrıda bulundu.

İki kez beyin ameliyatı olan küçük çocuk, 11 aydır yatakta makinaya bağlı olarak yaşıyor. Oğlunun başından ayrılmayan gözü yaşlı anne Derya Boztepe’nin acısı her geçen gün artıyor. Oğlunu yaşatma ümidi ile yaşayan anne Boztepe’nin, maddi imkansızlıklardan dolayı eli kolu bağlı. Eşi ve bir kız çocuğunun İstanbul’da kaldıklarını oğlu için aile düzeninde dağılmış olduğunu ifade eden Derya Boztepe, tek çarelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

Çaresiz kaldığını gözyaşları içinde anlatan anne Derya Boztepe, oğlunun hastalığı ile ilgili şunları söyledi:

“Ömer Ali 11 aydır bu halde. 11 aylık iken bir havale geçirdi. Bunun sonucunda beyin oksijensiz kaldı. Hasar oluştu. İki kez beyin ameliyatı oldu. Evim, eşim İstanbul’da. Ben Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza sesleniyorum. Biran önce oğlumun tedavisi olsun. Beyin kök hücre nakli olduğunu söylediler. Tedaviye de uygundur. Maddi durumumuz olmadığı için kendimiz götüremiyoruz. 11 aydır bu halde. Türkiye’de bir hastanede beyin kök hücre nakli yapıldığını duyduk. Ona da başvurduk. Deneysel bir çalışma olduğu için uzun bir süre gerekiyor. Ömer Ali’nin durumu kötü bu süreci beklerden daha kötü şeylerin olacağını düşünüyorum. Ben istiyorum ki, biran önce yurt dışına gitsin. Kök hücre Türkiye’de olursa 500 bin, yurt dışında olursa 1 milyona kadar çıkıyor. Hiç maddi durumumuz yok. Eşimde ameliyat oldu. 6 yaşında bir kızım var. Evim İstanbul’da. Herşeyim Ömer Ali’ye bağlı. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Oğlumun diğer çocuklar gibi gezmesini istiyorum. Biran önce kalksın. Bana bir el uzatın, zor durumdayım çok çaresizim. En son çare size sesleniyorum. Bana bir yardım edin.” 


Yorumlar