Anasayfa /  Güncel

7 PKK'lının öldürüldüğü çatışmanın görüntüsü ortaya çıktı! (Video)Teröristlerden biri turuncu listedeydi...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Tunceli'de gerçekleştirdiği operasyonda öldürülen 7 teröristle yaşanan çatışmaya ilişkin çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Çatışmada öldürülen teröristlerden birinin turuncu listede aranan isimlerden olduğu belirlenmişti. Bu arada teröristlerin kış üslenmesi yaptığı yerin Tunceli Valisi'nin su için mola verdiği yerin sadece 700 metre uzağında olması da tehlikenin büyüklüğünü ortaya koymuştu...

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2018 17:29

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Tunceli'de gerçekleştirdiği operasyonda öldürülen 7 teröristle yaşanan çatışmaya ilişkin çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı. Çatışmada öldürülen teröristlerden birinin turuncu listede aranan isimlerden olduğu belirlenmişti. Bu arada teröristlerin kış üslenmesi yaptığı yerin Tunceli Valisi'nin su için mola verdiği yerin sadece 700 metre uzağında olması da tehlikenin büyüklüğünü ortaya koymuştu...

Tunceli Valiliği, Pülümür ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 7 PKK'lının öldürüldüğünü, trafiğe kapatılan Tunceli-Pülümür karayolunun da açıldığı açıklamasında bulundu. Yazılı açıklamada şöyle denildi: "İl Jandarma Komutanlığımızca Pülümür ilçemiz kırsalında icra edilen operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafiğe kapatılan Tunceli-Pülümür karayolu tekrar trafiğe açılmıştır. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

TURUNCU LİSTEDE ARANAN PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 terörist arasında, İçişleri Bakanlığı tarafından arananlar turuncu listede yer alan 1988 Tunceli doğumlu 'Malir' kod adlı Cihan Kıt'ın da olduğu öğrenildi. 600 bin lira ödülle aranan örgütün sözde Nazımiye gücü sorumlusu Cihan Kıt'ın, diğer 6 PKK'lı ile birlikte saldırı hazırlığı içerisinde oldukları belirtildi.

ÖLDÜRÜLEN PKK'LILAR ARASINDA GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST DE VAR

Tunceli'nin Pülümür Vadisi Zağge ile Ağlayan kayalar bölgesinde, dün sabah saatlerinde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 7 PKK'lı teröristten Turuncu listede kaydı bulunan 'Mahir' kod adlı Cihan Kıt'ın yanısıra bir başka teröristin de aranan teröristler listesinde Gri kategoride yer alan 'Baran' kod adlı Haydar Gül olduğu ortaya çıktı. Operasyon ile ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "27.03.2018 tarihinde Pülümür kırsalında il Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda boynunda ve elinde haç işareti olan Tunceli'nin Ovacık ilçesi nüfusuna kayıtlı 1988 doğumlu Turuncu listede kaydı olan sözde Nazımiye Gücü sorumlusu Mahir Kod-Cihan Kıt adlı PKK?lı terörist, Gri listede kaydı olan 1994 Tunceli doğumlu Baran Kod-Haydar Gül adlı PKK?lı teröristlerle birlikte toplam 7 terörist çıkan çatışmada silahları ve mühimmatları ile birlikte 2 adet M16, 5 adet Kaleşnikof, 1 adet RPG 7 Roketatar, 12 adet el bombası, 1 adet sırt telsizi ve çok miktarda yaşam malzemesi ile ölü olarak ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİN YERİ, TELSİZ DEŞİFRESİYLE BELİRLENMİŞ

Tunceli'nin Pülümür Vadisi Zağge ile Ağlayan kayalar bölgesinde, dün sabah saatlerinde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 7 PKK'lı teröristin yerinin, Kandil'den gelen telsiz talimatının deşifresiyle tespit edildiği öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tunceli bölgesinde, son 1 yılda büyük darbe vurulan ve eylem yapamaz hale getirilen PKK'lı teröristlere, 'kış üslenmesi'nden çıkıp, eylem yapmaları konusunda Kandil'den şifreli telsiz mesajları gönderildi. Yapılan telsiz görüşmelerinin çözülmesi üzerine PKK'lı teröristler, takibe alındı. Pülümür Vadisi Zağge ile Ağlayan kayalar bölgeleri arasındaki dağlık alanda 'kış üslenmesi'nden eylem yapmak için çıkmaya hazırlan 7 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesi için 2 Jandarma Özel Harekat timi, operasyon başlattı. Sığınaktan çıkmalarıyla yapılan 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren, 2'si sözde 'üst düzey yönetici' toplam 7 PKK'lı, etkisiz hale getirildi.




Yorumlar