Anasayfa /  Yerel

Artvin’de Küçükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Artvin’de “Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi” kapsamında küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.Artvin Ardanuç ilçesinin 2 bin 750 rakımlı Bilbilan Yaylası’nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan...

Abone ol
Abone ol 14 Ağustos 2017 19:21

Artvin’de “Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi” kapsamında küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Artvin Ardanuç ilçesinin 2 bin 750 rakımlı Bilbilan Yaylası’nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında hak sahibi 17 genç çiftçiye toplam 629 adat küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Genç çiftçileri tarım ve hayvancılığa yönlendirerek kırsal alanda genç çiftçilerin artırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında her bir genç çiftçiye tamamı hibe olmak üzere 35 dişi dişi, 2 adette erkek olmak üzere “37 Hemşin Koyunu” teslim edildi.

Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Alaettin Zeren, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hakan Öksüz, ve Veteriner Hekim Halil Çoban denetiminde yapılan dağıtım sonrası hak sahipleri hayvanlarını araçlarla yaylalarına götürdüler. Burada açıklamalarda bulunan Zeren, Genç Çiftçi Projesi’ne Artvin’den bin 600 civarında bir başvuru yapıldığını ifade ederek bu kişilerden 168 genç çiftçinin 30 bin liralık hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandığını söyledi.

Zeren, “ Bu 168 projeden 88’i büyük baş hayvancılık, 36 tanesi küçükbaş, 22 tanesi arıcılık ve diğerleri de bitkisel üretim projeleridir. Bugün Artvin’de hayvancılığın en yoğun yapıldığı yaylalarından biri olan Bilbilan Yaylasında küçükbaş hayvan projesinden yararlanmak üzere Hemşin Irkı hayvanların dağıtımını yaptık. 36 genç çiftçimizin 17’sine seçilen hayvanlarını teslim ediyoruz” dedi.

Bu hayvanların genç çiftçilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Zeren “Diğer çiftçilerimizin küçükbaş hayvanlarını da önümüzdeki hafta yapacağız. Arıcılıkla ilgili tespitlerimiz ve dağıtımlarımız devam etmektedir. Büyükbaş hayvan dağıtımında da bakanlığın belirleyeceği tarihi beklemekteyiz” diye konuştu.

Yorumlar