Anasayfa /  Ekonomi

Artık özel şirketler promosyon mu verecek? İşte detaylar...

Yıl ortasında bankaların emeklilere yönelik yaptığı promosyonlar, birçok bankada yoğunluk ve talebe neden olmuştu. Günümüzde olan gelişmelerde ise kamu personeline yapılacak promosyon açıklamaları ile gündemde yer etti.

Abone ol
Abone ol 16 Ekim 2022 22:33

Emniyet Genel Müdürlüğü polislere; 36 ay için 27 bin lira promosyon ödemesinin karara bağlandığını açıkladı. Kamu personeli özelinde ise Ticaret Bakanlığı 20 bin TL, Adalet Bakanlığı 25 bin TL promosyon açıkladı.

Gündemde Vekil Promosyonuna Dair de Açıklamalar Bulunuyor

Yüzden fazla kişinin farklı departmanlarda görev aldığı TBMM’deki idari personel de milletvekilleri ile aynı promosyonu alacak. Milletvekilleri ve TBMM personeli için banka şubeleri ile yapılan görüşmelerde nihayetinde, normal şartlarda milletvekillerine 100 bin, personel ödemeleri için ise 6 bin TL promosyon ödenmesi bekleniyordu. Fakat yapılan açıklamalara göre “hakkaniyet” ilkesi göz önünde bulundurularak promosyonlarda eşitliğe gitme kararı alındı.

Alınan kararın neticesinde TBMM idari personeller ile milletvekilleri, tek seferde 25 bin TL promosyon ödemesi alacak.

Yapılan Açıklamalardan Sonra Gözler Belediyeye Çevrildi
Ülkemizin en kalabalık şehirlerinden olan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde personel olarak görev alan kişilere 27 bin lira maaş promosyonu verileceği duyuruldu. Aynı zamanda Üniversite akademik personellerine de rekor promosyonlar açıklandı. Her ikisi de Eskişehir’de olan Anadolu Üniversite ve Osmangazi Üniversitesi konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi 41 bin 500 lira, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ise 31 bin 100 lira promosyon anlaşmasını açıkladı.

Kamu Alanında Yapılan Promosyon Açıklamalarından Sonra Gözler Özel Sektöre Çevrildi
Tüm bu açıklamalar özel sektörde beklentilere neden oldu. Kamu görevlilerine dair yapılan promosyon açıklamaları 2007 yılında yürürlülüğe konan Başbakanlık genelgesine göre düzenlenirken, özel işletmeler için herhangi bir yasal altyapı bulunmuyor.

Maaşların ödeneceği bankanın kararlaştırılması ve tespit edilmesi, özel şirket ve banka arasında yapılan sözleşmeyle karar veriliyor. Ancak özel şirketler ve banka arasında yapılan bu sözleşmede promosyon ödenmesi şeklinde bir kural bulunmuyor. Bu yüzden özel şirketlerde promosyon kararlarında inisiyatif işverene kalmış oluyor.

Yorumlar