Anasayfa /  Foto Galeri

Artık kimsede çekinmiyor! "Sakallı olan bir eşcinsel bir kadınım"

Artık kimsede çekinmiyor! "Sakallı olan bir eşcinsel bir kadınım" - Sayfa 1

Sakalları yüzünden yıllarca dışlanan kadın şimdi cesaretiyle övgü topluyor 'Sakalların çoğu erkekten daha iyi!' ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan Nova Galaxia, yıllardır buna benzer aşağılayıcı sözlerle mücadele ediyor. Ancak, artık tıraş olmayı bırakan 26 yaşındaki Nova, kendisi gibi olan kadınlara yardım etmeyi umuyor.

Artık kimsede çekinmiyor! "Sakallı olan bir eşcinsel bir kadınım" - Sayfa 2

Hikayesiyle iham ve cesaret aşılıyor. Polikistik Over Sendromu'ndan muzdarip olan Nova Galaxia, ABD'de bir televizyon programına çıktı. 27 yaşındaki İngiliz model ve aktivist Harnaam Kaur'ın ve eşinin de desteğini alan Nova, cesaretinden ötürü övgü topladı.

Artık kimsede çekinmiyor! "Sakallı olan bir eşcinsel bir kadınım" - Sayfa 3

Okul hayatı boyunca yaşıtlarının ve başka insanların alaycı sözlerine maruz kaldığını söyleyen genç kadın, ''Rahatsızlığım yüzünden okul hayatım kabus gibiydi. 11 yaşındayken bir şeylerin ters gittiğini anlamıştım. Hormonlarımın düzenlenmesi için doğum kontrol hapları alıyordum. 15 yaşında tüylenmeler başladı gözle görülür şekilde yüzümde sakallar çıkmaya başladı.

Artık kimsede çekinmiyor! "Sakallı olan bir eşcinsel bir kadınım" - Sayfa 4

Lisede arkadaşım 'sakalların çoğu erkekten daha iyi' deyince çok utanmıştım. Her sabah erkenden kalkıp tıraş oluyordum. Bu benim karanlık bir sırrımdı. Tüm toplumda kadınların tüm tüylerinden arınmaları ve topluma bu şekilde uyum sağlama baskıları yüzünden çaresizdim. Sakallarımın büyümesine izin verirsem insanlar benim çıldırmış olduğumu düşünür diye endişelendim ''diye konuşuyor.