Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Arınç'ın açıklaması sonrası Şamil Tayyar harekete geçti

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın KHK çıkışı sonrası savcıları göreve çağırdı. Tayyar, Arınç'a yüklendi.

Abone ol
Abone ol 02 Kasım 2019 14:51

Eski Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve partinin önde gelen isimlerinden biri olan Bülent Arınç'a sert çıktı. Tayyar, son günlerde "KHK faciadır" ve "Ben şahidim, FETÖ'den yargılananları peşinen suçladılar" gibi açıklamalarının ardından Arınç'a yüklendi. Arınç'ın FETÖ'yü aklama çabasında olduğunu vurgulayan Tayyar, bunun parti içi bir mesele olmadığını dile getirerek yargıyı işaret etti.

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Tayyar, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda Bülent Arınç'ı FETÖ'yü aklamakla suçlayarak "Arınç... FETÖ'yü aklama çabası, artık parti içi sorun değil yargının konusudur. Savcıları göreve çağırıyorum." paylaşımını yaptı. 

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç KHK'lılar ile ilgili, "KHK bir faciadır. "Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polislikten ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar