Anasayfa /  Foto Galeri

Arefe günü 1000 ihlas ne zaman ve hangi vakitte okunur? İşte Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti

Kurban Bayramı’ndan bir gün önceki Arefe gününde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve sureler büyük önem taşıyor. Arefe Günü 1000 ihlas okumanın fazileti ve önemi ile ilgili sorgulamalar sürüyor.1000 ihlas suresini okumak isteyenler vatandaşlar Arefe günü 1000 ihlas hangi vakitte ne zamana kadar okunur sorusuna yanıt arıyor. Bugünü diğer günlerden farklı olarak değerlendirmek isteyenler 1000 ihlası okumadan önce muhakkak besmele ile başlamalıdır. Peki Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti

Arefe günü 1000 ihlas ne zaman ve hangi vakitte okunur? İşte Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti - Sayfa 1

Kurban Bayramı'ndan bir gün önceki Arefe Günü 1000 ihlas suresiokumak yapılacak ibadetler arasında bulunuyor. 4 ayetten oluşan ve Mekke döneminde inmiş olan 1000 ihlas Arapça ve Türkçe okunuşu merak konusu oluyor. Bu senede yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve sureler merak edilirken 1000 ihlas okumanın önemi bir kez daha kavranmış olacak. Peki Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nelerdir? Arefe günü 1000 ihlas ne zaman okunur, hangi vakitte? İşte 1000 ihlas okumanın faziletleri ve önemi

Arefe günü 1000 ihlas ne zaman ve hangi vakitte okunur? İşte Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti - Sayfa 2

AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS OKUMANIN FAZİLETLERİ NELERDİR?
İslam aleminin bayramdan bir gün önceki gün olan arefe gününde yapılacak ibadetler arasında 1000 ihlas suresi okumak yer alıyor. Peygamber Efendimiz "En hayırlı, kabulü şayan olan yakarış, Arefe Günü meydana getirilen duadır" şeklinde bir Hadis söylemiştir.

Arefe günü 1000 ihlas ne zaman ve hangi vakitte okunur? İşte Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti - Sayfa 3

AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS HANGİ VAKİTTE NE ZAMANA KADAR OKUNUR?
Arefe günü Bin İhlâs okurken, ihtiyaç hâlinde, arada konuştuktan veya başka bir iş yaptıktan sonra devam etmenin bir mahzuru olmaz. Peş peşe okumak şart değildir. Mesela, bir kısmı sabahtan, bir kısmı öğleden veya ikindiden sonra okunabilir.

Arefe günü 1000 ihlas ne zaman ve hangi vakitte okunur? İşte Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti - Sayfa 4

Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da devam edebilir, okuyabilir.

Arefe ve kurban bayramı günlerinin geceleri, diğer mübarek geceler gibi değildir. Kendilerini takip eden gecelerdir.

Peygamberimiz (s.A.S) buyurdu ki: Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü Tealänın kıymet verdiği bir gündür. Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem'den azad olur. Arefe günü ibadet ve dua edenlerin iki senelik günahları affolur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır. Arefe günü bin ihlas okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur. Hepsini besmele ile okumalıdır. Peygamber Efendimiz bugün için "En hayırlı, kabulü şayan olan yakarış, Arefe Günü meydana getirilen duadır" şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve yakarma eşliğinde geçirmelidir.