Anasayfa /  Foto Galeri

AREA Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını paylaştı! İşte dikkat çeken sonuçlar...

AREA Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını takipçileriyle paylaştı. Ankette, Türkiye'nin yönetim sisteminin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" olmasını isteyenlerin oranı...

AREA Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını paylaştı! İşte dikkat çeken sonuçlar... - Sayfa 1

AREA Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını takipçileriyle paylaştı. Ankette, Türkiye'nin yönetim sisteminin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" olmasını isteyenlerin oranı

AREA Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını paylaştı! İşte dikkat çeken sonuçlar... - Sayfa 2

Kararsızlar dağıtıldığında ise Türkiye'nin yönetim sisteminin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" olması gerektiğini söyleyenlerin oranı yüzde 55,4 olurken, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" olmasını belirtenlerin oranı yüzde 44,6 oldu.

AREA Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını paylaştı! İşte dikkat çeken sonuçlar... - Sayfa 3

Toplam seçmen üzerinden "Türkiye'nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu" sorusuna yüzde 46,6 oranında "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem", yüzde 37,5 oranında ise "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" cevabı çıktı. Kararsızım/sandığa gitmem diyenlerin oranı ise yüzde 15,9 oldu.

AREA Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını paylaştı! İşte dikkat çeken sonuçlar... - Sayfa 4

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Başarılı Buluyor musunuz
"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni başarılı buluyor musunuz" sorusuna katılımcıların yüzde 43,1'i başarılı bulduğu yönünde yüzde 49,8'i ise başarısız bulduğu yönünde fikir beyan etti. Cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 7,1.