Anasayfa /  Spor /  Futbol

Arda Turan resmi olarak futbol kariyerine noktayı koydu

Galatasaray altyapısından yetişen ve son olarak sarı-kırmızılı takımın formasını giyen Arda Turan, 16 yllık profesyonel futbol kariyerine 35 yaşında nokta koyduğunu açıkladı.

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2022 21:26

2000 yılında Galatasaray altyapısına giren ve A Takımla ilk maçına 2005 yılında çıkan Arda Turan, 16 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerine nokta koydu. Son olarak Galatasaray forması giyen ve sözleşmesi uzatılmayan Arda, eşinin Youtube kanalında kendi seslendirdiği 16 dakikalık videoyla futbola veda etti.

“SAHA KENARINDA GÖRÜŞÜNCEYE DEK…”
Uzun bir veda konuşmasıyla çocukluğundan kariyer sonuna kadar düşüncelerini, anılarını ve hikayesini anlatan Arda Turan’ın kramponlarına veda ettiği sözler ise, “Galatasaray’daki her anım benim için çok kıymetli. Galatasaray’a hep sevgiyle baktım. Ne olursa olsun. İşte ben, Arda… Sevgiyle yaşayan, bazen fevri, kazanmak için her şeyi veren, asla bel altı vurmayan, hile yapmayan Arda… Artık gözyaşları içerisinde ama cesaretle kramponları asma vakti. Tüm yolculuğum boyunca elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Ve bence fena da bir iş çıkarmadım. Yeniden hazırım. Futbolun içinde, saha kenarında yeniden görüşünceye dek. Oyun vedam ediyor ” oldu.

GALATASARAY, ATLETICO VE BARCELONA
2004-2005 sezonunda Galatasaray ile Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Arda turan, 2007-2008 sezonlarında da Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazandı.

2011 yılında Atletico Madrid’e 13 milyon Euro bedelle giden Arda, 2015 yılında ise Barcelona’ya 34 milyon Euro bedelle transfer oldu.

Atletico Madrid ve Barcelona ile La Liga şampiyonluklarını yaşayan 35 yaşındaki Arda, Atletico ile 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı. Hem Barcelona hem de Atletico Madrid ile UEFA Süper Kupa sevinci de yaşayan milli futbolcu, ay-yıldızlı formayı A Milli Takım seviyesinde 100 kez giydi.

Arda Turan 16 yıllık futbolculuk kariyerinde 527 maça çıkıp 90 gol attı, 127 asist yaptı.

Yorumlar