Anasayfa /  Foto Galeri

Aramızdan ayrılalı tam 5 yıl oldu! İşte Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusu Tarık Akan'ın hayat hikayesi

Beş yıl önce aramızdan ayrılan Tarık Akan ölüm yıldönümünde anılıyor. Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusu 66 yaşında hayata gözlerini yuman Tarık Akan ölüm yıl dönümünde saygıyla anılıyor. Peki, Tarık Akan kimdir? Kaç yaşında öldü? İşte Tarık Akan'ın hayat hikayesi

Aramızdan ayrılalı tam 5 yıl oldu! İşte Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusu Tarık Akan'ın hayat hikayesi - Sayfa 1

Boyu, giyinişi ve saç stili ile 70'li yıllara damgasını vuran, Yeşilçam'ın büyük jönü ve gözbebeği, hayatımıza Damat Ferit olarak giren yakılşıklı sinema oyuncusu Tarık Akan, ölümünün 5. yılında rahmetle anılıyor. Tarık Akan'ın ölüm yıl dönümünde "Tarık Akan kimdir? Neden öldü? Tarık Akan kaç yaşında öldü?" soruları araştırılıyor.Gönlümüze taht kuran başarılı oyuncu Tarık Akan'ın hayatını sizler için derledik. İşte biyografisi...

Aramızdan ayrılalı tam 5 yıl oldu! İşte Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusu Tarık Akan'ın hayat hikayesi - Sayfa 2

TARIK AKAN KİMDİR? İŞTE HAYATI…


Asıl adı Tahsin Tarık Üregül olan sanatçı, 13 Aralık 1949'da İstanbul'da dünyaya geldi. Subay olan babası Yaşar Üregül'in görevi dolayısıyla Erzurum Dumlupınar İlkokulu'nda başladığı eğitimini Kayseri'de tamamladı.

Aramızdan ayrılalı tam 5 yıl oldu! İşte Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusu Tarık Akan'ın hayat hikayesi - Sayfa 3

Babası emekli olduktan sonra ailesiyle Bakırköy'de yaşamaya başlayan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Akan, eğitimi süresince cankurtaranlık ve işportacılık yaptı.

Aramızdan ayrılalı tam 5 yıl oldu! İşte Yeşilçam'ın yakışıklı oyuncusu Tarık Akan'ın hayat hikayesi - Sayfa 4

Tarık Akan, 1970'te “Ses” dergisinin açtığı “Sinema Artist Yarışması”nda birinci olunca, Makine Mühendisliği bölümünden ayrıldı ve Gazetecilik Yüksek Okulu'na girdi.