Anasayfa /  Ekonomi

Araç fiyatlarına ÖTV indirimi gelecek mi?

Sıfır araç fiyatlarındaki yükseliş ÖTV indirimi beklentisini beraberinde getirdi. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar indirim beklentisi içerisine girdiler. ÖTV indirimi 2021 olacak mı?

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2021 10:26

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş ÖTV indirimi beklentisini beraberinde getirdi. İkinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarıyla yarışıyor olmasıyla birlikte taşıt sahibi olmak isteyen vatandaşlar ÖTV indirimi 2021 olacak mı? Araç fiyatlarına ÖTV indirimi gelecek mi? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte konu hakkındaki son gelişmeler...

ÖTV İNDİRİMİ 2021 OLACAK MI?
2021 yılı ÖTV indirimine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında güncel bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

ÖTV MATRAHI DEĞİŞECEK Mİ?
Hyundai'nin İzmit'teki fabrikasında ürettiği yeni modeli Bayon'un Çanakkale'de gerçekleştirilen test sürüşü organizasyonunda soruları yanıtlayan Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel modelin alt donanım paketlerini şu an için yüzde 50'lik dilimde tutabildiklerini vurgulayarak, "Ancak hem maliyetler hem de döviz kurunun değişkenliği ile fiyatlar artmaya devam ediyor. Matrah düzenlemesi şart. Biz de bu konuda görüşmelerimize devam ediyoruz. Özellikle ODD ve OSD üzerinden konunun sıkı takipçisiyiz. Çok kısa bir süre içerisinde matrah dilimlerinde yeni bir düzenleme olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan bakanlığa yakın kaynaklardan, sektör temsilcilerinin bu yönde talebinin olduğu ancak ÖTV matrahının değişimine ilişkin resmi bir gelişmeyi henüz teyit edemeyecekleri bilgisi alındı.

ÖTV NEDİR?
Lüks tüketim (mücevher, araba) çevreye ve insana zarar veren maddeler (sigara, benzin) için devlet tarafından Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmaktadır. İlk olarak Avrupa Birliği uyum sürecinde yer aldı. Olayı takiben 2002 yılında 4760 sayılı kanun gereği yürürlüğe girmiştir.

Yorumlar