Anasayfa /  Foto Galeri

Araç çalıp Ordu'dan İstanbul'a giden çocuklar yeniden araç çaldı!

Ordu'da geçen aylarda bir oto galerinden otomobil çalarak İstanbul’a giden ve sonrasında yakalanan çocuklar bu sefer de bir oto galeriden lüks cip çalarak kayıplara karıştı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatırken çalınan aracın ait olduğu galerinin ortağı Atakan Enginyurt, "Bu çocukların yaptığı iş artık yetti. Genelde lüks araçları tercih ediyorlar. Piyasa fiyatı yaklaşık 1 milyon TL civarında" diye konuştu.

Araç çalıp Ordu'dan İstanbul'a giden çocuklar yeniden araç çaldı! - Sayfa 1

Ordu'da bir oto galeriden otomobil çalarak İstanbul’a giden ve sonrasında yakalanan çocuklar, yine rahat durmadı. Bu sefer de oto galeriden lüks cip çalan çocuklar kayıplara karıştı.

Araç çalıp Ordu'dan İstanbul'a giden çocuklar yeniden araç çaldı! - Sayfa 2

2 CİPİN OLMADIĞINI FARK ETTİ

Olay, Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atakan Enginyurt isimli oto galeri ortağı, sabah saatlerinde iş yerine gelince arka taraftaki camın açık olduğunu fark etti. Hemen araçlarını kontrol eden Enginyurt, iş yerinin önünde satılık olan 2 adet cipin olmadığını fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine polis ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme başlattı. Yapılan inceleme ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, cipleri çalanların küçük yaştaki çocuklar oldukları tespit edildi.

Araç çalıp Ordu'dan İstanbul'a giden çocuklar yeniden araç çaldı! - Sayfa 3

LASTİĞİ PATLAYINCA OLAY YERİNDE BIRAKMIŞLAR

Bölgede geniş çaplı arama başlatan Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri S.Ö. (14) ile A.T. (13) isimli çocuklar tarafından çalınan ilk cipi, iş yerinin yakınlarında bir arka sokakta buldu. Ekiplerin yaptıkları incelemelerde, cipin sol arka lastiğini patlak olduğu, çocukların ise bu nedenle o aracı bırakarak diğer lüks cipi çaldıkları tespit edildi.

Araç çalıp Ordu'dan İstanbul'a giden çocuklar yeniden araç çaldı! - Sayfa 4

"BAKTIĞIMDA ARAÇLARIN OLMADIĞINI FARK ETTİM"

Galeri ortağı Atakan Enginyurt, “Sabah saat 09.00 sıralarında iş yerine geldim, arka camın açık olduğunu fark ettim. Sonra dışarıya çıktım ve ‘araçlara bakayım’ dedim. Daha önceden de bir hırsızlık olayı olmuştu zaten. Baktığımda araçların olmadığını fark ettim. Sonrasında zaten gerekli mercilere bilgi verdim. İlk olarak 2019 model Volkswagen aracımızı çalıyorlar, onun lastiği patlayınca arka sokağa bırakıp gitmişler. Sonrasında bir tane burada Mercedes marka cip vardı, onu da almışlar buradan. O zaten şu an yok, polis arkadaşlar en son Fatsa ilçesinde göründüğünü söylüyor” dedi.