Anasayfa /  Eğitim

AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Kurumları(Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Online (Çevrim İçi) Sınavları 25 Şubat'ta başladı 1 Mart'ta sona erecek. Sınavlarını tamamlayan öğrencilerin gündeminde sonuç tarihi yer alıyor.Peki AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2021 14:18

AÖL sınavları 25 Şubat'ta başladıç Öğrenciler sınavını online olarak yapıyor. Bu iki gün içinde sınavlarını tamamlayan öğrenciler sonuçlara odaklanmış durumda... Bu nedenle de "AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? Net tarih verildi mi?" sorusuna cevap aranıyor.

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Açıköğretim Lisesi sınav sonuçlarının hangi tarihte a.ıklanacağı bilinmiyor. Beklentiler ise mart ayı ortasında açıklanması yönünde... Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebilecek.

DEĞERLENDİRME

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

 

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Yorumlar