Anasayfa /  Eğitim

AÖF sınavları online mı olacak? AÖF sınavlarıapı

Binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin sınav tarihleri belli oldu. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından üniversiteler için uzaktan eğitim kararı verilmiş ve sınavların online olup olmayacağı merak konusu olmuştu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2023 14:30

Binlerce öğrencinin katılım sağlayacağı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin sınav tarihleri belli oldu. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından üniversiteler için uzaktan eğitim kararı verilmiş ve sınavların online olup olmayacağı merak konusu olmuştu. İşte detaylar...

AÖF'TEN YENİ SINAV DUYURUSU

Açıköğretim Fakültesi sosyal medya hesabından gelen açıklamada " 8-9 ve 15-16 Nisan’da çevrim içi yapılacak Bahar Dönemi Ara Sınav giriş bilginize https://aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi sınav işlemleri menüsünden, sınav uygulaması ile ilgili bilgilere ise https://esinav.anadolu.edu.tr/nasil-kullanilir adresinden ulaşabilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.


AÖF SINAVLARI ONLİNE MI 2023 YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi sınavları yayınlanan takvime göre online şekilde gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamada “ Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara sınavları Çevrimiçi (Online) olarak, esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden, 8-9 Nisan 2023 ve 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacaktır. “ ifadelerine yer verildi.

AÖF ONLİNE SINAVA GİRİŞ NASIL YAPILIR?


Anadolu Üniversitesi, AÖF online sınavlara giriş işlemi Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak. Öğrenciler, e-Devlet giriş seçeneği yada Anadolu Üniversitesi hesabı ile sisteme giriş yaparak sınavlarını başlatabilecek.

Sınav sistemi 8-9 Nisan 2023 ve 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde Türkiye saati ile 00.00 ve 23.30 saatleri arasında açık olacaktır. Sorumlu olduğunuz her bir ders için hangi gün sınava girebileceğiniz öğrenci sayfanızda (aosogrenci.anadolu.edu.tr) bulunan “Sınav Giriş Bilgisinde” belirtilmiştir. Dersinize burada belirtilen gün dışındaki günlerde giriş yapamazsınız.


SINAVINIZ İPTAL EDİLEBİLİR!

Yapılan duyuruya göre “Öğrenci kendisine özel hazırlanmış sınavın gizliliğinden sorumludur. Sınavın geçersiz sayılacağı durumlar şunlardır: sınav sorularını ve cevaplarını başkasına göstermek, başkasıyla paylaşmak, kopyalamak, yayımlamak, başkaları tarafından yapılan bu tür eylemlere iştirak etmek, kendisi yerine başka birini sınava sokmak, soruların çözümünde başkalarından yardım almak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek, sınav sorularının tamamını ya da bir kısmını kopya etmek, fotoğraflarını çekmek, herhangi bir yolla çoğaltmak, paylaşmak ya da dijital ortamlarda yayımlamak, duyurulan ve bildirilen sınav kurallarını ihlal etmek.” gibi durumlarda öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak.


ÖNCEKİ SORUYA GERİ DÖNÜŞ YAPILMAYACAK

Sınav başladıktan sonra ekranda görünen soruyu cevaplamak istiyorsanız A, B, C, D, E şıklarından birini, boş bırakmak istiyorsanız “Bu soruyu boş bırakmak istiyorum” seçeneğini seçmeniz, ardından soru paneli altında yer alan “Soruyu Onayla ve Sonraki Soruya Geç” butonuna basmanız gerekmektedir. Soruyu onaylamadan önce seçenek değişikliğine gidebilirsiniz. Soru onayının ardından düzeltme veya kontrol için bir önceki soruya dönemezsiniz


AÖF SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru yanıtlarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacaktır. Bu sebeple, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Fakat, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

TAM EKRAN MODUNDA SINAV GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Sınavlar kişiye özel şekilde oluşturulmuştur. Bu yüzden sınav zamanında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağından ya da herhangi bir kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz. Size özel olarak hazırlanmış soruların başkası tarafından görülmesi, kopyalanması, yayımlanması vb. sorumluluğu size aittir. 16-Sınavı başlattığınızda ekranınız "Tam Ekran" moduna alınacaktır. Sınav esnasında "Tam Ekran" modundan çıkmanız durumunda sınav oturumunuz kapatılacaktır. Sınav Kurallarının ihlal edildiğinin tespit edilmesi halinde öğrencinin ilgili oturumdaki sınavı, Sınav Komisyonu kararı ile geçersiz sayılır. Sınavı geçersiz sayılan öğrenci sıfır puan almış olur.

Yorumlar