Anasayfa /  Eğitim

AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı mı? ANASİS kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖF öğrencilerini heyecanlandıran Anadolu Üniversitesi, “2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu” yayımladı. Öğrencilerin öğretim hayatlarına devam edebilmesi için kayıtlarını yenilemesi ve dönem harçlarını ödemesi gerekiyor. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme ne zaman sona erecek? İşte AÖF kayıt yenileme işlemleri hakkında merak edilen detaylar...

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2020 19:21

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri için geri sayım başladı. “Kayıt Yenileme Haftası 17 Şubat ve 28 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ TARİHLERİ

AÖF kayıt yenileme işlemleri Örgün Öğrenci Sistemi (ANASİS) üzerinden yapılacak. Ders seçimi günleri için aşağıdaki tablodan faydalanabilirsiniz.

İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2020 Pazartesi/ 28 Şubat 2020 Cuma

Mazeretli Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma

ANASİS KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

(ANASİS https://anasis.anadolu.edu.tr)” girerek yatırması gereken katkı payını/öğrenim ücretini öğrenebilecek ve belirtilen tutarı Ziraat Bankası aracılığıyla yatıracaktır. Ücretini yatırmayan öğrenci kayıt yenileme sistemine giriş yapamayacaktır. Herhangi bir sebeple ücret ödemeyecek öğrenciler (normal öğrenim süresi içindeki I. öğretim önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, diğer geçerli sebeplerden dolayı ücret yatırmayacak olan öğrenciler vb.) bankaya para yatırmadan sisteme girebileceklerdir.

Kayıt Yenileme uygulamasında dikkat edilmesi gereken işlemler ve sayfalar:
“Öğrenci İşlemleri” menüsünden “Kayıt İşlemleri” seçilerek periyot seçim ekranından “Periyot”, eğer birden fazla birime kayıtlı ise “Birim” seçim panelinden birim seçilmesi gerekmektedir.

“Açılan Dersler”, “Seçilen Dersler”, “Başarısız Dersler” ve “Ders Programı” butonlarıyla listelenecek 4 sayfa vardır.

“Açılan Dersler” yarıyıl bazında gösterilmektedir.

“Birim Değiştir” satırında, satır üzerinde herhangi bir yere tıklanarak diğer birimler listelenecek ve seçilen birimin derslerine de bu şekilde ulaşılabilecektir.

Kayıt Yenileme Haftası (28 Ocak- 01 Şubat 2019)

Öğrenci; şifresiyle ANASİS'e girecek ve almak istediği dersleri seçecektir.

Yorumlar