Anasayfa /  Güncel

Antipatik ne demek?

Antipatik kelimesinin ne anlama geldiği Survivor yarışmacıları nedeniyle gündeme geldi. Tanıtımda iletişim ödülünde karşı karşıya gelen Sercan Yıldırım ve Berkan Karabulut arasında ‘kim daha antipatik' tartışması yaşandığı görülüyor. Tanıtımı izleyen yarışma takipçileri antipatik ve antipati kelimelerinin anlamını araştırıyor. Peki, antipatik ne demek? TDK’ya göre antipati ve antipatik nedir?

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2020 14:13

Antipatik kelimesi dilimize Fransızca'dan geçmiştir. Fransızca antipathie kelimesinden alıntıdır. Sempatinin tam tersi bir durumdur. Ortak eşgüdümlemeden uzak, dahası tam tersi düşünce hal ve davranışlar içerisinde uzlaşmazlık durumudur. Bu durum, fiilen yapılan tersliklerin yanı sıra düşünsel anlamda karşıdaki kişinin ortaya sunduğu fikrin hiçbir haklı dayanağının olmadığını iddia etmek bile bir noktada antipatik bir davranıştır. Antipati haklı veya haksız şekillerde oluşabilir.

 

Antipati Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Dilimizde kullanılan kelimelerin çoğu Türk Dil Kurumu sözlüklerinde bulunmaktadır. Antipati kelimesi de bunlardan birisidir. Kelimenin sözlük anlamı aşağıda belirtilmiştir.

- Sevimsizlik, soğukluk ve iticilik
- Karşıt duygu

Antipati

Bir kimse veya bir şeye karşı duyulan ve belli bir sebebe dayanmayıp içten gelen soğukluk hissi, uyuşmazlık duygusu

Etiketler survivor antipatik
Yorumlar