Anasayfa /  Hava durumu

Antalya’da kar yağışı etkili oluyor

Antalya’nın Akseki ilçesinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2022 12:44

Antalya’nın Akseki ilçesinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kırsal alanda bulunan 25 mahalle yolunda Akseki Belediyesi tarafından kar kürüme çalışmaları başlatıldı.

Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, yüksek rakımlı 13 kırsal mahallede iki gün önce kar yağışının başladığını ve Akseki Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından iş makineleri ile çalışma yapıldığını söyledi. Gece saatlerinde Akseki merkez olmak üzere kar yağışının etkisini arttırdığını söyleyen Özkan, “Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Akseki’nin yüksek bölgeleri ile Akseki-Seydişehir karayolunda kar yağışı etkisini gösterdi.

Yüksek kesimdeki mahallelerimizde iki gündür çok sayıda iş makinemizle karla mücadele çalışması yapıyoruz.

Gece saatlerinde Akseki merkez ve alt bölgelerde bulunan mahallelerimizde de kar yağışı etkisini arttırdı. 25 mahallede mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Özkan, “Akseki’de yoğun kar yağışı nedeni ile yüksek bölgelerde bulunan mahalle yollarımızda kar kalınlığının yer yer 50-70 santimetre arasında değişiyor. Kapanan mahalle yollarımızı sürekle açık tutmaya çalışıyoruz.

Kar yağışının başlaması ile birlikte bir çok iş makinalarımızı bölgelerimize gönderdik. Kapalı olan tüm mahalle yollarımızın açık kalması için ekiplerimiz 7/24 çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.

Etiketler Antalya
Yorumlar