Anasayfa /  Foto Galeri

Antalya'da fırtına hızı 90 kilometreye çıktı! Seferler iptal oldu...

Antalya'da kuvvetli fırtına ve yağmur hayatı felç etti. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde hızı saatte 90 kilomtreye varan rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şiddetli rüzgar nedeniyle denizdeki balıklar da çevreye savrulurken, sahilden 70 metre uzaklıktaki evinin balkonundaki balık şaşkınlık yarattı.

Antalya'da fırtına hızı 90 kilometreye çıktı! Seferler iptal oldu... - Sayfa 1

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü'nün şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar için uyarıda bulunduğu Antalya'da yağış, dün akşam saatlerinde başladı. Kent merkezinde gece saatlerinde etkisini artıran yağış, kuvvetli rüzgar ile birleşti. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çöp konteynerleri devrildi, bazı ağaçlar yerinden söküldü. Sabaha karşı etkisini artıran yağmur nedeniyle de birçok noktada su birikintisi oluştu, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

10 UÇUŞ İPTAL, 5 UÇAK KONYA VE ANKARA'YA İNDİ
Kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle Antalya Havalimanı'na gece boyunca uçaklar iniş yapamadı. Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği bilgilerine göre dün gece iniş için Antalya Havalimanı'na gelen SunExpress, Türk Hava Yolları ve Pegasus firmalarına ait toplam 5 uçak, elektrik yüklü CB olarak adlandırılan Cumulonimbus bulutları ve hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle iniş yapamadığı için Konya ve Ankara- Esenboğa havalimanlarına yönlendirildi.

Antalya'da fırtına hızı 90 kilometreye çıktı! Seferler iptal oldu... - Sayfa 2

Konya'ya iniş yapan uçaklardan toplam 237 yolcu 6 otobüsle Antalya'ya getirildi. Halen devam eden kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle toplam 10 uçuş ise iptal edildi. Antalya'ya yapılacak uçuşlarla ilgili uyarıda meydan üzerinde etkili olan CB bulutları ve hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle uçakların iniş yapamadığı ve iptallerin yaşandığı belirtildi.

Kuvvetli yağışların Antalya'nın doğusundaki yüksek kesimlere kar olarak düşmesi beklenirken, yağışın bugün akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Antalya'da fırtına hızı 90 kilometreye çıktı! Seferler iptal oldu... - Sayfa 3

METREKAREYE 180 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ, RÜZGAR 132 KİLOMETRE HIZA ULAŞTI
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre son 24 saatte Döşemealtı'na metrekareye 180.3, Aksu'ya 167.4, Serik'e 161.1, Kumluca'ya 144.3, Demre'ye 115.6, kent merkezine 114.6, Elmalı'ya 113.9, Kemer'e ise 89.4 kilogram yağış düştü.

Ağaçlara zarar veren, çöp konteynerlerini deviren rüzgarın hızı Konyaaltı Yeni Liman'da 132.8, kent merkezinde 87.8, Serik'te 82.8, Finike'de 77.4, Döşemealtı'nda 76.3, Elmalı'da 75.6, Manavgat'ta 74.5, Aksu'da 73.4, Kemer'de 67 kilometreye kadar ulaştı.

BALIĞI BALKONA FIRLATTI
Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde hızı saatte 90 kilomtreye varan rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şiddetli rüzgar nedeniyle denizdeki balıklar da çevreye savruldu. NTV'de yer alan habere göre sahilden 70 metre uzaklıktaki evinin balkonunda balık gören bir vatandaş şaşkınlık yaşadı.

'

Antalya'da fırtına hızı 90 kilometreye çıktı! Seferler iptal oldu... - Sayfa 4

ARAÇLAR GÖLE DÖNEN YOLLARDA MAHSUR KALDI
Kuvvetli yağmur ve fırtına nedeniyle araçlar suda mahsur kaldı, ağaçlar yerinden sökülerek devrildi. Aşırı yağış nedeniyle Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde suda kalan bir otomobil, güvenlik görevlilerinin yardımıyla servise çekildi. Üniversite kütüphanesi önünde yer alan ve çeyrek asırlık olduğu belirtilen ağaç yerinden sökülerek devrildi.