Anasayfa /  Güncel

Antalya'da dehşete düşüren olay!

Antalya'da babaannesinin bakımını üstlendiği zihinsel engelli kız, ev sahibinin kızıyla gezmeye gittiğinde tanıştığı 20 yaşındaki şahıs tarafından istismara uğradı.

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2021 12:44

Torununun okulunda olayı anlatmasıyla durumdan haberdar olan Gülbeyaz A., geçen yıl 6 Ağustos'ta savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı gün Y.T., gözaltına alındı. Şüpheli, sevk edildiği adliyeden adli kontrolle serbest bırakıldı. Y.T. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bugün görülen ilk duruşmaya, tutuksuz sanık Korkuteli'den SEGBİS aracılığıyla katılırken, şikayetçi Gülbeyaz A., avukatı Hatice Nilay Deniz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürlüğü vekili Avukat Alperen Çiftçi, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi vekilleri Avukat Serap Ertuğrul, Avukat Yadigar Gedik Toy ve sanık avukatı salonda hazır bulundu.

Suçlamaları reddetti

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Y.T., "Mağdurun 15 yaşından küçük olduğunu ve herhangi bir engeli olduğunu bilmiyordum. Ben mağdura herhangi bir şekilde cinsel istismarda bulunmadım. Mağdur ile N.P. isimli kişi vasıtasıyla tanıştım. Toplamda 3 kez görüştük. En fazla 20 dakika yanında durmuşluğum vardır" dedi.

Çıplak fotoğraflarını çektiği iddiası

Gülbeyaz A. ise olayı görmediğini, torununun yaşananları öğretmenine anlattığını, sonrasında da Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) alınan ifade sonrası detaylardan haberdar olduğunu söyledi. Gelininin şizofreni hastası, oğlunun ise cezaevinde olmasından dolayı torununun vasisi olduğunu sözlerine ekleyen Gülbeyaz A., "Torunum G.A. küçük erkek kardeşi ile dışarı çıktı. Bir süre sonra sanığın arkadaşı olan N.P., erkek torunumu 'Babaannen seni çağırıyor' diyerek eve gönderdi. N.P. torunumun çıplak fotoğraflarını çekip sanığa gönderiyor. Sanık da 'Beğendim, ayarla' diyor. Torunum, N.P. ve sanık Y.T. birlikte ormanlık alana gidiyor. N.P. sigara içme bahanesiyle oradan ayrılıyor. Sanık Y.T. torunuma tecavüz etmeye çalışıyor. Tam tecavüz edecekken torunum sanığın mahrem yerine tekme atıyor. Sanığın canı acıyınca torunum oradan kaçıyor" diye konuştu. Sanık avukatı ise müvekkilinin mağdura yönelik bir eylemi olmadığını öne sürdü.

Tutuksuz yargılanıyor

Sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Yorumlar