Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

Anneler Günü ne zamana denk geliyor?

Her yıl kutlanan ve annelerin değerinin bir kez daha anlaşıldığı özel bir gün olan Anneler Günü bu yıl hangi tarihte kutlanacak? Peki Anneler Günü ne zamana denk geliyor?

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2021 15:21

Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Mayıs ayının yaklaşması ile birlikte Anneler Günü ile ilgili aramalar da arttı. Peki, Anneler Günü ne zaman kutlanacak, hangi tarihe denk geliyor?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Bu yıl Anneler Günü 9 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Anneler Günü farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanır. Bu özel günde annelerin değeri ve kıymeti bir kez daha anlaşılır ve onlara hediyeler ve sürprizler yaparak mutlu etmek isteyenler olabilir. Anneler Günü, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı. ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

 

Yorumlar