Anasayfa /  Spor

Ankaragücü - Trabzonspor maçı özet ve golleri

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Abone ol
Abone ol 23 Kasım 2019 17:29

MKE Ankaragücü ile Trabzonspor, Süper Lig'in 12. haftasında karşı karşıya geldi.  Eryaman Stadyumu'nda oynanan ve Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçı Trabzonspor 3-0 kazandı. Bordo-mavili ekibe 3 puanı getiren golleri 6. dakikada Alexander Sörloth, 48. dakikada Yusuf Sarı ve 56. dakikada Anthony Nwakaeme attı.

Ankaragücü'nde Ricardo Faty 43 ve 45. dakikalarda sarı kart gördü ve kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 22'ye çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Art arda 4. mağlubiyetini alan Ankaragücü ise 9 puanda kaldı. Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor Galatasaray'ı konuk edecek. Ankaragücü ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

ANKARAGÜCÜ 0 - 3 TRABZONSPOR

90 maç bitti

85'3-0 geride olan Ankaragücü'nde taraftar bir an olsun susmadı. Takımlarını maç boyu destekledi.
Oyuncu Değişikliği80'Trabzonspor'da Hosseini kenara geldi, Cafer oyundaMajid Hosseini - Cafer Tosun
Sarı Kart79'Trabzonspor'da Campi sarı kart gördüSarı Kart - Gastón Campi
Pozisyon75'Trabzonspor 4. gole yaklaştı! Orta sahanın gerisinde aldığı topla hızlı bir şekilde ilerleyen Yusuf kaleciyi geçip vurmak istedi ancak arkadan gelen Pazdan golü önledi.
Oyuncu Değişikliği74'Trabzonspor'da Nwakaeme kenara geliyor, Fıratcan oyundaAnthony Nwakaeme - Firatcan Üzüm
Pozisyon72'Ankaragücü gole yaklaştı! Orgill'in pasında Moke savunma arkasına sarktı. Sol çaprazdan vuruşunda Erce gole izin vermedi.
Pozisyon67'Pinto'nun uzun pasında ceza alanına hareketlenen Orgill'in kafa vuruşunda top auta gitti.
Oyuncu Değişikliği64'Ankaragücü'nde Sedat kenara geldi, Moke oyundaSedat Agcay - Wilfred Moke
Oyuncu Değişikliği63'Trabzonspor'da Sosa kenara geldi, Doğan oyundaJosé Sosa - Dogan Erdogan

57'Yusuf'un pasında sağdan ceza alanına giren Pereira'nın yerden pasında
Sörloth'u geçen topu Nwakaeme penaltı noktası solunda kontrol etti ve düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Deplasman Golü56'GOL! Nwakaeme attı! Trabzonspor farkı açıyor Ankara'daGol - Anthony Nwakaeme

55'Canteros'un sağdan ortasında Alihan kafayı vurdu, top üstten dışarı gitti.
54'Sosa'nın 50'Sağ çaprazdan ceza alanına sokulan Yusuf sol ayağıyla yakın köşeye sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

50'Sağ çaprazdan ceza alanına sokulan Yusuf sol ayağıyla yakın köşeye sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Deplasman Golü49'GOL! Yusuf Sarı attı! Trabzonspor farkı ikiye çıkarıyorGol - Yusuf Sari

Oyuncu Değişikliği46'Ankaragücü'nde Yalçın'ın yerine Alihan oyundaYalcin

Ayhan - Alihan Kubalas
Maç Başladı46'İkinci yarı başladı

45'Hakem Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle ilk yarı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.
45'Tiago Pinto'nun hatalı pasında topla buluşan Anthony Nwakaeme, sol kanattan ceza alanı içine girdikten sonra pasını Alexander Sörloth'a veriyor. Alexander Sörloth, vuruş açısı yakalamak isterken savunmanın araya girdiği top Joao Pereira'ya geliyor. Joao Pereira da rakibinden topu kurtarma düşüncesinde ancak kendisine çarpan top Majid Hosseini'nin önünde kalıyor. Majid Hosseini, ceza alanı hemen içinden sağ ayağıyla çok sert vuruyor fakat top kale direğinin yanından az farkla auta çıkıyor.
45'MKE Ankaragücü maçta 10 kişi kalıyor! Ricardo Faty, Majid Hosseini'ye kayarak yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla takımını yalnız bırakıyor.
45'Maçın ilk yarısının sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.
43'Sol taç çizgisi yakınlarında Ricardo Faty, Kamil Ahmet Çörekçi'ye yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.
40'Yusuf Sarı, Ricardo Faty'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında Cüneyt Çakır'dan sarı kart görüyor.
37'Dever Orgill için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
36'Hector Canteros, Majid Hosseini'ye yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart görüyor.
33'Ceza alanı içinde Alexander Sörloth'un şutunda Yalçın Ayhan'ın eline çarpan topu VAR'da izleyen Cüneyt Çakır pozisyonun penaltı olmadığı kanaatine varıyor ve maç kaldığı yerden devam ediyor. 
32'Cüney Çakır VAR'a gidiyor.
29'Jose Sosa'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sedat Ağçay ön direkte topu uzaklaştırıyor.
25'MKE Ankaragücü'nde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Aydın Karabulut sakatlığından dolayı oyuna devam edemiyor ve yerini Cebrail Karayel'e bırakıyor.
23'Bu kez Trabzonspor gole çok yaklaşıyor. Jose Sosa'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta John Obi Mikel ceza alanı içinde iyi yükselerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top üst direkten geri dönüyor.
20'Kaleyi hafif sağ çaprazdan gören noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına Aydın Karabulut geçiyor. Aydın Karabulut, sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.
17'MKE Ankaragücü beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Majid Hosseini'nin Stelios Kitsiou'ya yaptığı faul sonrasında tehlikeli noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına Hector Canteros geçiyor. Hector Canteros, sağ ayağıyla etkili bir şut çıkarıyor ancak üst direğe çarpan top kaleci Erce Kardeşler'e de çarparak kornere çıkıyor.
14'Sağ çaprazda iki rakibinden sıyrılan Alexander Sörloth ceza yayının yanından şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.
13'Anthony Nwakaeme'nin uzak mesafeden yaptığı vuruşta Korcan Çelikay rahat biçimde topu kontrol ediyor.
10'Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Jose Sosa ile Yusuf Sarı geçiyor. Jose Sosa topun üzerinden atlayıp Yusuf Sarı sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan auta çıkıyor.
9'Sağ çaprazdan ceza alanı içine girmek isteyen Joao Pereira'ya faulle durduran İlhan Parlak sarı kart görüyor ve gelecek hafta cezalı duruma düşüyor.
6'GOOOLL!! Trabzonspor, Alexander Sörloth'un golüyle maçta öne geçiyor. Stelios Kitsiou kafayla topu geriye doğru Yalçın Ayhan'a göndermek istiyor ancak araya Alexander Sörloth giriyor. Alexander Sörloth, topla birlikte sol kanattan ceza alanı içine girdikten sonra sol ayağıyla yerden ve düzgün vuruş yaparak topu filelerle buluşturuyor.
3'Dever Orgill'in pasıyla sağ kanattan hareketlenen Aydın Karabulut ceza alanı içine topu gönderiyor ancak savunmada Gaston Campi topu uzaklaştırıyor.
1'Hakem Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle karşılaşma Trabzonspor'un vuruşuyla başlıyor.

(Sayfa sürekli güncelleniyor. Lütfen sayfayı (F5) yenileyin)

Milli aranın ardından Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Son haftalardaki çıkışıyla zirve hesapları yapan Trabzonspor, deplasmanda ligin alt sılarından kurtulmak isteyen Ankragücü'ne konuk oluyor. Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın canlı anlatımını haberimizden takip edebilirsiniz...

TRABZON'DAKİ MAÇLAR

İki takım arasında Trabzon'da oynanan maçlarda Trabzonspor, üstünlük kurdu.

Bordo-mavililer, oynanan 34 maçın 23'ünden galibiyetle ayrılırken 9 maç beraberlikle sona erdi ve 2 karşılaşmayı da Ankaragücü kazandı.

Trabzonspor, Ankaragücü karşısında en farklı galibiyetini, 1991-1992 ve 1994-1995 sezonlarında 4-0'lık sonuçla elde etmişti. Ankaragücü ise 1992-1993 sezonunda, bordo-mavili takımı sahasında 5-2 yenmişti.

KUZEYİN KRALI MORALLİ

Trabzonspor'un Norveçli oyuncusu Alexander Sörloth, MKE Ankaragücü maçında Teknik Direktör Ünal Karaman'ın gol yollarındaki en büyük silahlarından biri olacak. Norveç Milli Takımı'nda çıktığı 2 maçta 3 gol atan golcü oyuncu oldukça formda ve moralli döndü.

ANKARAGÜCÜ 9 YILDIZ KAZANAMIYOR

Trabzonspor, ligde Ankaragücü ile 73. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında oynanan 72 maçta bordo-mavililer 37, sarı-lacivertliler ise 16 kez galip ayrıldı. 19 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Ankaragücü, evinde oynadığı 36 lig maçının 14'ünü kazanırken, bordo-mavili ekip ise 13 maçtan galip ayrıldı. Taraflar 9 maçta berabere kaldı. Başkent ekibi, Trabzonspor'a karşı Ankara'da son galibiyetini 1 Mayıs 2010'da 1-0'lık skor ile alırken, sarı-lacivertli ekibin golü Robert Vittek'ten gelmişti. Söz konusu tarihten beri Ankaragücü rakibini Ankara'da yenme başarası gösteremedi. 

Yorumlar