Anasayfa /  Güncel

Ankara'da koronavirüs testleri karaborsada !

Koronavirüs vakalarının arttığı Ankara’da şehrin farklı noktalarına “3 saat sonra kesin sonuç” ifadelerine yer verilen 365 TL karşılığında Covid-19 test ilanları asıldı.

Abone ol
Abone ol 16 Eylül 2020 08:57

Korona virüsü vakalarının artış gösterdiği Ankara’daki hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle çok sayıda kişi PCR veya antikor testi için özel hastanelere ya da özel laboratuvarlara başvuruyor. Meslek örgütleri tarafından kamu hastanelerinde tüm testlerin ücretsiz yapılması çağrıları dile getirildiği dönemde 3 saatte Covid-19 testinin sonuçlandığını iddia eden fırsatçılar ortaya çıktı.

GazeteDuvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre söz konusu fırsatçılar Ankara’nın farklı noktalarına A4 kâğıdı üzerine yazılı “Covid-19 testi” ilanları astı. “3 saat sonra kesin sonuç” ifadelerine yer verilen ilanlarda testlerin “Yurt dışı çıkış onaylı” olduğu da iddia edildi.

 

Test ücretinin 365 TL olduğu belirtilen ilanlarda yer alan numara arandığında telefonu açan kişi, Cinnah Caddesi’nde bulunan özel bir laboratuvar aracılığıyla testlerin yapıldığını ve test talep edenleri buraya yönlendirdiklerini belirtti. Laboratuvarın oldukça güvenli olduğunu söyleyen kişi, grup halinde bir test talep ediliyorsa işyeri ya da eve gelinip burada numune alınabileceğini, üç kişiden fazla kişiye test yapılacaksa fiyatta indirim de uygulanabileceğini söyledi.

 

LABORATUVAR YETKİLİLERİ: ŞİRKETİMİZE AİT BÖYLE BİR NUMARA YOK

“3 saat sonra kesin sonuç” ifadeleriyle duyurulan Covid-19 test ilanındaki kişiyle görüşmemizin ardından tarif ettiği Cinnah Caddesi’ndeki özel laboratuvara gittik. Söz konusu ilanlarda yer alan kişilerle herhangi bir ticari ilişkilerinin olmadığını belirten laboratuvarın yöneticileri, 3 saatte test sonucu veremediklerini, test sonuçlarının numunenin alındığı günün ertesi günü, akşam 18.00’den sonra açıklandığını, PCR test ücretlerinin de 250 TL olduğunu söyledi.  Şirket yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, “Şirketimize ait böyle bir numara ve böyle bir kişi bulunmamaktadır” denildi.

İLANDAKİ KİŞİ: BİZ ARACIYIZ

Özel laboratuvardaki yetkililerin “Şirketimize ait böyle bir numara ve kişi bulunmamaktadır” açıklamasının ardından yeniden söz konusu ilandaki numarayı aradık. Test için yönlendirdiği laboratuvara giderek, “Özkan Bey gönderdi derseniz size yardımcı olurlar” ifadelerini kullanan kişiye, “Yönlendirdiğiniz özel laboratuvarın yetkilileri sizinle bir bağlarının olmadığını söylüyorlar. Siz burayla birlikte mi çalışıyorsunuz?” sorusunu yönelttik.

İlanda numarası yer alan kişi bu sorumuz üzerine, “Ben sadece yönlendiriyorum. Yurt dışına çıkan vatandaşlar vardı bir dönem. Acil PCR testlerine talepleri vardı. Bunun için arayan kişileri hep o tarafa yönlendirdik. Üstüne de bizim koyduğumuz ücret var. 250 TL’ye testi yapabilirler. Biz aracıyız” dedi.

 

Özel laboratuvarın 3 saatte test sonucunun açıklanmasının mümkün olmadığını söylediğini hatırlatmamız üzerine ise ilanda numarası yer alan kişi, “3 saat yazdık da daha önce bu kadar yoğunluk yoktu, test sonucu hızlı çıkıyordu.  Aşırı talep olunca 3 saatte verilme imkânı ortadan kalktı. Akşama alırsınız ama” ifadelerini kullandı.

İlana konu olan özel laboratuvar yetkilileri söz konusu kişi ya da kişilerle hiçbir iş birliği içerisinde bulunmadıklarını, aracılar ile Covid-19 testi yapmadıklarını söyledi.

 

 

GazeteDuvar

Yorumlar