Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ankara Valisi Şahin'den 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

Ankara Valisi Vasip Şahin "Şu an sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil" açıklaması yaptı.

Abone ol
Abone ol 04 Eylül 2020 11:34

Ankara Valisi Vasip Şahin "Şu an sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil" açıklaması yaptı.

Koronavirüs vakalarının en yaygın olduğu il olan Ankara'da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Vali Vasip Şahin, "Şu an sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da vakaların tırmanış eğiliminde olduğunu açıklamıştı. İstanbul'dan çok daha fazla vakanın bulunduğunu söyleyen Koca, kenttekileri tedbire davet etmişti.

Açıklamaların ardından gözler Ankara'ya çevrilmişti. Ankaralılar , herhangi bir sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama Ankara Valisi Vasip Şahin'den geldi.

Şahin, herhangi bir sokağa çıkma yasağının gündemlerinde olmadığını belirtti.

Türkiye'de 3 Eylül 2020 Perşembe akşamı açıklanan son verilere göre 1642 kişi koronavirüse yakalanmış, 49 kişi hayatını kaybetmişti.

VAKALARIN EN YOĞUN OLDUĞU İLÇELER

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da vakaların en yoğun olduğu ilçeleri açıklamıştı. Vali Şahin, "En yoğun ilçelerimizde bu sayı daha fazla karşımıza çıkıyor. Bunlar Altındağ, Mamak, Keçiören gibi... Daha sonra Çankaya ve Yeni Mahalleyi de bunlara katarak sıralama yapabiliriz. Nüfusu kalabalık olan ilçelerimiz öne sırada görülüyor Ankara'da" ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar