Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ankara Kızılay'da 'Adelet istiyoruz' eylemi

Ankara’nın göbeği Kızılay’da KHK’lı Nazan Bozkurt’la ‘Adalet İstiyoruz’ eylemi yapan tutuklu Harbiyeli annesi Melek Çetinaya, “Ben AKP'nin dediği o türbanlı bacıyım. Bugün bize de zulmediyorlar. Size dokunmuyor diye yılana ses çıkarmazsanız o yılan bir gün sizi de sokar. Yarın sıra size de gelebilir” dedi.

Abone ol
Abone ol 20 Ağustos 2021 17:01

Müebbet hapis cezası verilen Hava Harp Okulu Öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya ile ihraç nüfus memuru Nazan Bozkurt, Ankara Kızılay’da ‘Adalet İstiyoruz’ eylemi yaptı. Bozkurt ve Çetinkaya’nın sloganlarla gerçekleştirdiği eylem polis tarafından engellendi.

Nazan Bozkurt’un çektiği görüntülerde Melek Çetinkaya şöyle konuştu: “Bir gün adalet size de lazım olabilir. Bugün bana yarın kime hiç belli değil. Kulun adaleti şaşar ama ilahi adalet şaşmaz. Bugün bana lazım olan adalet bir gün sessiz kalan herkese lazım olacak. 19 yaşındaki çocuklar cezaevinde yatarken sessiz kalmak neymiş bir gün herkes anlayacak. İnsanlar yıllarca emek vermiş, diplomasını almış bir gecede işsiz aşsız yuvasız kalmış insanların çektiği acılar neymiş, bir gün herkes anlayacak.”

‘‘BAŞÖRTÜLÜ BACIM’ DİYEREK HÜKÜMETİN BAŞINA GELEN AKP, BUGÜN BAŞÖRTÜLÜ BACILARINA ZULMEDİYOR’

“Sizler ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyorsunuz ama o yılan yedi başlı ejderhaya dönüştü. Hepinizi sokacak, hepinizi yıkacak ama anladığınızda çok geç olacak. AKP’nin yedi başlı ejderha olduğunu bir gün herkes anlayacak. AKP’nin adaletsizliklerine ses çıkarmayan herkes bir gün AKP’nin zulmüne maruz kalacak. ‘Başörtülü bacım’ diyerek hükümetin başına gelen AKP, bugün başörtülü bacılarına zulmediyor. Ellerim kırılsaydı da AKP’ye oy vermeseydim. Bacaklarım kırılsaydı da AKP’ye oy vermeye gitmesiydim.”

“19 YAŞINDAKİ ÇOCUK DARBE YAPABİLİR Mİ?”

“İnsanlar beş yıldır ekmeğinden oldu. Bir gecede ihraç edildi. Adalet isteyen insanlara zulmetmeyin. İnsanların hakkını aramasına müsaade edin. 19 yaşındaki askeri öğrencilere darbeye teşebbüsten müebbet ceza verdiler. Hak bu mu, adalet bu mu, hukuk bu mu? Benim çocuğum 5 yıldır hapiste. Ben hak aramayayım kim arasın, ben yanmayayım da kim yansın? Siz anne değil misiniz baba değil misiniz, vicdanınız sızlamıyor mu? 19 yaşındaki çocuk darbe yapabilir mi Allah aşkına?”

Yorumlar