Anasayfa /  Güncel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden su sayaçları açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi su sayaçlarının bakım ve onarım ihalesi hakkında bir açıklama yayımladı.

Abone ol
Abone ol 29 Eylül 2020 13:56

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) su sayaçlarının bakım ve onarım ihalesi hakkında bir açıklama yayımladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ankara Su Kanalizasyon İşlerine (ASKİ) kayıtlı yaklaşık 420 bin kartlı su sayacından 380 bini tek firmaya ait olup, bu sayaçların bakım ve onarım işlemleri uzun süredir aynı firma tarafından yapıldığı belirtildi. Ayrıca açıklamada, "Bakım ve onarım çalışmalarından kaynaklı aksaklıklar yıllardır halkımızda büyük memnuniyetsizliklere yol açmasına rağmen eski yönetimler döneminde maalesef sorun çözülmemiştir" ifadesine yer verildi.

ABB tarafından su sayaçları ile ilgili yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

ASKİ’ye kayıtlı yaklaşık 420 bin kartlı su sayacından 380 bini tek firmaya ait olup, bu sayaçların bakım ve onarım işlemleri uzun süredir aynı firma tarafından yapılmaktadır. Bakım ve onarım çalışmalarından kaynaklı aksaklıklar yıllardır halkımızda büyük memnuniyetsizliklere yol açmasına rağmen eski yönetimler döneminde maalesef sorun çözülmemiştir.

   Son olarak, sayaçlarla ilgili yapılan açık ihalede bu firma ile ilintili olduğu değerlendirilen yalnızca bir firma tarafından teklif sunulmuş, yaklaşık maliyetin oldukça üzerinde bir fiyat ASKİ’ye dayatılmıştır. Bahsi geçen firmanın sunduğu teklifi kabul etmemizin, Ankaralılara sözümüz olan dürüst yönetim anlayışı ile şeffaflık, hesap verebilirlik ve en uygun maliyet ilkelerimizin inkârı anlamına geleceğini bilmekteyiz. Bu nedenle firma yetkilileri 28 Eylül 2020 günü çalışma toplantısına davet edilmiştir. Açıklanan toplantıya firma tarafından katılım sağlanmamıştır.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin bu konudaki tavrı açık ve nettir: Kamu kaynakları hiçbir şekilde israf edilmeyecek, tüyü bitmemiş yetimin hakkı hiç kimseye yedirilmeyecektir. Bu yüzden dayatmaları kabul etmeyeceğimizi bir kez daha açıkça vurguluyoruz. Kurumumuz hiçbir kumpasın, tekelciliğin ve çıkar gruplarının esiri olmayacak; garip gurebanın dişinden tırnağından artırarak ödediği her kuruşun hesabını yapacaktır. Ortada bu kadar borçlu bir Belediye varken, vatandaşlarımız açlık ve geçim sıkıntısı içerisindeyken, üzerine bir de zorlu bir pandemi süreci yaşanıyorken kimseye asla taviz verilmeyecek, kamu malı hiçbir tüccarın konforu için peşkeş çekilmeyecektir.

   Kartlı sayaç bakım onarım hizmetlerini ASKİ’nin kendi imkânlarıyla gerçekleştirmek ve tek bir firmaya mahkûmiyetin yaşanmayacağı sayaçlarla değişim yapmak için gerekli tedbirleri hızla almaktayız. Abonelerimizin yıllardır yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve daha kaliteli hizmetin sunulması için çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekte, arıza başvurularına zaman mefhumundan bağımsız bir şekilde hızla müdahale sürecini sürdürmekteyiz.

    Bu geçiş sürecinde yaşanabilecek gecikmeler için özür diliyor; milletimizin hakkını, hukukunu ve parasını korumak amacıyla aldığımız kararları tüm Ankaralıların anlayışla karşılayacağına inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar