Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri başvuru tarihleri ne zaman?

Ankara Büyükşehir Belediyes 300 kişilik kadro ile İtfaiye eri alımı yapacaktı. Ancak gelen son dakika duyurusuna göre başvuru tarihleri değişti. İşte detaylar.

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2020 13:40

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mart ayının ilk haftası itibari ile yayımladığı ilana göre bünyesine 300 kişilik boş kadro ile itfaiye eri alımı yapacağını belirtmişti. Belediye lise ve ön lisans mezunları içerisinden alım yapacak olup adaylardan KPSS puanı türü aranmaktadır. Söz konusu ilan için başvuru sğrecş bşr hafta sonra başlayacaktı ancak Belediye'den gelen duyuruya göre ertelendiği belirtildi. Detayları aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan personel alımı eksikliğini gidermek için 300 kişilik itfaiye eri alımı yapacak. Bu kapsamda Lise mezunu 100 ve Ön Lisans mezunu 200 İtfaiye eri alınacak. Alımlar Genel İdare Sınıfındaki kadrolara 10. dereceden yapılacak.Ayrıca lise mezunu adaylardan KPSS'den 55 ve Ön Lisans mezunlarından 60 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise aşağıdaki şartar talep edilecektir.

- İlan edilen itfaiye eri kadroları için, mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak kadroların karsısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak,

- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır,

- Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,

- İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarından mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

 

- Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olan adayların başvuru yapacağı kadrolar için itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

 

BAŞVURU SÜRECİ ERTELENDİ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından az önce gelmiş olan duyuruya göre koronavirüs sebebi ile başvuru tarihlerinin değiştiğini belirtti. İşte Genel Duyuru Şöyledir.

Korona virüs salgının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, Belediyemiz tarafından 30 Mart 2020 tarihinde başvuru kabulüne başlayarak 13-17 nisan 2020 tarihleri arasında yapılacağı ilan edilen " İTFAİYE ERİ SINAVLARI" ileri tarihe ertelenmiştir. 

Şekinde açıklama geldi. 

NEDEN ERTELENDİ!

Duyuruda bahsettiği gibi koronavirüs sebebi ile önlenmler arttı. Söz konusu itfaiye eri alımları, Şahsen yapılacağından ve başvuru sayısının en az 2 3 bin üzerinde yapılacağından dolayı beledye binasında oluşacak kalabalık sebebi ile başvurular ertelenmiştir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesine itfaiye eri alımları için net bir tarih olmaması ile birlikte koronavirüs ülkemizden temizlendikten sonra tekrar başvuru alınabilecektir.

Yorumlar