Ameliyatsız 10 yaş geri, olabilir mi?

Olur olur, hem de çok güzel oluyor,

Ne demiş atalarımız, ‘’ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca’’

 Merhaba, atalarımıza saygımız sonsuz tabi. Benim olmayınca güzel demem cümlesinde elbette ince, manidar, gizli bir anlam var. Ancak cümleyi dümdüz okuduğumuzda bizim olmasa da güzele güzel denir. Diyelim zaten.

Beğenilmek güzel şey.  Her kadın ne kadar güzel olduğunu ve her erkek ne kadar yakışıklı olduğunu duymak ister. Kim istemez ki!

Maalesef dış görünüş olarak herkes çok şanslı doğmuyor. Ayrıca kişilerin, yeme içme alışkanlıkları, uyku uyurken tek tarafa yatma, elini yanağına devamlı dayama,  mimiklerini çok kullanma vb. sayamayacağımız kadar çok nedenle, yüz ve vücudumuz da asimetriler olabilir, yaşımızın kaç olduğu önemli olmadan, fazla yaş almış bir görünüme sahip olabiliriz, yaşlanma sürecimizi, biyolojik zaman ile ölçmek doğru olmaz. Kaç yaşında olduğumuzdan ziyade kaç  yaşında göründüğümüz çok önemli. Yukarıda saydıklarımızın yanında, güneş, yaşadığımız coğrafya, ırkımız, genlerimiz, çalışma şeklimiz, çevresel faktörler, beslenme bozuklukları, içtiğimiz ilaçlar vb. cildimiz ve sağlığımız üstünde etkili. Yaşlanma sürecimizi belirleyici faktörler.

Biz bunlara pabuç bırakır mıyız? elbette hayır. Estetik ve kozmetik dünyasının bilim insanları harıl harıl çalışıyor, gün geçmiyor ki yeni bir ürün, yeni bir sistem piyasa çıkmasın. Geldiğimiz son nokta şu, yaşlanmadan yaş alabiliriz. Hem de acısız, ağrısız, çok hızlı ve çok konforlu. Fazla değil bir saat yattığımız sedyeden kalktığınızda hem harika bir dönüşüm olmuş olur, hem de  arkadaşlarınızla buluşmaya gidebilir ya da işinizin başına dönebilirsiniz.

Nasıl mı? Biraz botoks, azıcık dolgu, birkaç ip ve yetenekli bir hekim eli, hepsi bu.

Yüzünüzdeki asimetriler, düşüklükler, dolgu kullanılarak düzeltilir, alın göz çevresi, burun kenarları, dudak kenarları  botoks ile açılır. Zamana meydan okuyamayan ve yer çekimine yenik düşmüş yanaklarınız  küçük bir dokunuşla yukarı kalkerken çene hattınız muhteşem görünüşe kavuşabilir.

Konuşma ve sigara çizgileriniz silinir, dudak hattınız belirginleşir, gıdılar erirken, çeneniz bir miktar uzatılabilir.

Mühim olan kimin ve hangi malzemeyle yaptığıdır önemli olan. Bedeninize yaptırdığınız işlemlerde ilk kriteriniz, ucuzluk olmasın, kalite olsun. Kendinizi ehil ellere teslim edin. Sağlık bakanlığı onaylı içinde ne olduğu belli olan ürünler ile uygulama yapan yerleri tercih edin.

Ne demiş İngilizlerin ataları, ‘’ucuz ayakkabı alacak kadar zengin değilim’’.

Sağlıkla kalın, güzel kalın…

 

Yorumlar