Anasayfa /  Foto Galeri

Altın yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş acele karar vermeyin diyerek uyardı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ayın başından bu yana yükseliş kanalı içerisinde hareket etmesinin ardından düşüşe geçen altın fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

Altın yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş acele karar vermeyin diyerek uyardı - Sayfa 1

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ayın başından bu yana yükseliş kanalı içerisinde hareket etmesinin ardından düşüşe geçen altın fiyatlarına ilişkin yatırımcıları yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İslam Memiş, "Acele karar vermeyin" diyerek uyardı. İşte detaylar...

Altın yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş acele karar vermeyin diyerek uyardı - Sayfa 2

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Nisan ayının başından bu yana yükseliş trendi süren altın fiyatlarına ilişkin yatırımcıları yakından ilgilendiren bir değerlendirmede bulundu. "Ons altın, merkez bankalarının faiz artırma sürecine rağmen, küresel büyüme endişeleri, enflasyon, ve Çin tarafındaki Covid-19 tedbirlerinin etkisiyle güvenli liman gömleğini tekrar giydi. Yani uluslararası piyasalarda altın değer kazanıyor" ifadelerini kullanan Memiş, yatırımcıları "Acele karar vermeyin" diyerek uyardı.

Altın yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş acele karar vermeyin diyerek uyardı - Sayfa 3

Ons altına ilişkin açıklamasında Mayıs ayının ilk haftasında açıklanacak Fed faiz kararına dikkat çeken İslam Memiş, faiz kararının ardından piyasada bir baskı ortamının oluşacağını kaydetti. Memiş, "İçerde gram altın TL fiyatı 900-940 TL aralığında bir dengelenme çabasını görüyoruz. 940 TL üzerinde kalıcı olamıyor. İki kez test etmesine rağmen 900 TL altında da kalıcı olamadı" dedi.

Altın yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş acele karar vermeyin diyerek uyardı - Sayfa 4

Memiş'in aktardıklarına göre; gram altında kısa vadede 900 TL'nin biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmeler, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacak.