Anasayfa /  Foto Galeri

Altın ve para uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarı!

TÜİK'in bugün açıkladığı Mart 2022 enflasyon rakamları sonrasında “piyasaların bir bileni” olarak tanınan İslam Memiş’ten yatırımcılar için altın ve dolarda kritik bir uyarı geldi.

Altın ve para uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarı! - Sayfa 1

Bugün TÜİK tarafından açıklanan ve son 20 yılın rekorunu kıran Mart ayı enflasyon verileri sonrasında altın ve dolar fiyatı için gelişmeler bu hafta da yatırımcıların odağında olacak. Küresel pay piyasaları, başta ABD olmak üzere küresel ekonomilerde durgunluk yaşanabileceği endişesiyle geçtiğimiz hafta karışık seyrederken, yeni haftada gözler Rusya-Ukrayna savaşından gelecek haberlerle birlikte yoğun veri gündemine çevrildi.

Altın ve para uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarı! - Sayfa 2

Bu hafta gözler Fed'in mart ayı toplantı tutanakları, üyelerinin sözle yönlendirmeleri ve yoğun veri gündemine çevrildi. Analistler, Fed'in şahinleşmesinin özellikle tahvil piyasalarındaki fiyatlamalarda kısa dönemli risklerin öne çıkmasına neden olduğunu belirterek, mart ayı toplantı tutanaklarında bilanço küçültmede izleyeceği yola ilişkin yönlendirmeler ve para politikasının geleceğine ilişkin ipuçları aranacağını söyledi.

Altın ve para uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarı! - Sayfa 3

Yatırımcılar altın fiyatlarına ilişkin tahminleri araştırırken konuya ilişkin çok kritik bir uyarı Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi.

Altın ve para uzmanı İslam Memiş'ten önemli uyarı! - Sayfa 4

"Nisan ayı final ayı! Nisan’da döviz kurları, altın ve gümüşün gram fiyatlarında son alım bölgelerini göreceğimizi tahmin ediyorum" diyen İslam Memiş, “Nisan’ı final ayı olarak gördüğümü, Mayıs’ta fırtınanın başlayacağını özellikle belirtmek isterim. Neye ihtiyacınız varsa, neye yatırım yapacaksanız bunun kararı nisan olmalı” uyarısında bulundu.