Anasayfa /  Ekonomi

Altın ve dolar ne olur? Finans analisti İslam Memiş açıkladı!

Finans analisti İslam Memiş, yatırımcının son dönem gözlenen dalgalanmanın ardından tv100 canlı yayınında, altın ve dolar fiyatlarına ilişkin öngörülerini "Yukarı yönlü ataklar gelebilir" diyerek açıkladı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 20 Haziran 2022 16:48

Finans analisti İslam Memiş, yatırımcının son dönem gözlenen dalgalanmanın ardından merakla izlediği piyasalarda "Altın ve dolar ne olur? sorusuna ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Memiş, tv100 canlı yayınında, "Yukarı yönlü ataklar gelebilir" diyerek kritik seviyeleri ve tarihleri açıkladı. 

İslam Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar:

*Yıl sonuna kadar (Gram altın) 1.050 lira, 1.200 lira ve finalde 1.450 lira seviyeleri ile alakalı öngörümü koruduğumu belirtmek isterim. Zaman zaman kar satışları göreceğiz. Dolar kuruna bağlı olarak 950 lira gibi bir destek seviyesi var. 

*Dolar kurunda 17.50-17.80 seviyesi direnç seviyeleri. Muhtemelen 17.50 lira seviyesine tekrar bir geri dönüş kısa vade için olabilir.

*Brent petrolün varil fiyatında kısa vadeli düşüşler olsa da yıl sonunda 140-150 dolardan görülebilir. Pompa fiyatlarında yeni zamlar gündeme gelebilir.

*Dünyadaki bütün para güvenli liman olarak dolara kaymaya devam ediyor. Kirpto paralarda net bir şekilde düşüşlerin bittiğini söylemek zor. FED sürecine odaklanmak gerekiyor. Bu süreçte mutlaka tepki alımları gelir. Yükselişlerin devamı için artık 25-26 bin dolar seviyelerinin üstündeki rakamları görmek gerekiyor.

Yorumlar