Anasayfa /  Ekonomi

Altın kovan kredisi nedir, nasıl alınır? 2022 Ziraat Bankası altınkovan kredisi hesaplama

Altın kovan kredisi nedir ve nasıl alınır gibi sorular son günlerde birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte 2022 Ziraat Bankası kampanyası olan Altınkovan kredisi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2022 17:40

Altın kovan kredisi nedir, nasıl alınır? Ziraat Bankası'nın altın kovan kredi desteği ile ilgili yapılan duyuruların ardından birçok vatandaş bu konunun detaylarını sorguluyor. 2022 Ziraat Bankası altınkovan kredisi hesaplama nasıl yapılır ve kimler alabilir?

Özellikle arıcılık ile uğraşan kişilerin en çok dikkatini çeken kredi desteği olan Ziraat Bankası altınkovan kredisi ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Altın kovan kredisi nedir?

Ziraat Bankası altınkovan kredi desteği, Ziraat Bankası tarafından arıcılık konusunda faaliyet gösteren işletmelerin sayılarının artırılarak bu alanda üretim ve kalitenin yükseltilmesi, kırsal alanlarda istihdamın geliştirilmesi ve alternatif gelir kaynaklarının oluşturularak bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla, çiftçilere 150.000 TL'ye kadar sunulan kredi çeşididir.

Altın kovan kredi desteğini kimler alabilir?

Ziraat Bankası'nın altın kovan kredi desteğinden faydalanabilmek için halihazırda faal olarak arıcılık veya daha öncesinde arıcılık konusunda faaliyette bulunmuş olmanız gerekiyor. Bu kapsamda alacağınız arılı kovan ve faaliyet konusu ile ilgili işletme giderlerine yönelik Ziraat Bankası altınkovan kredi desteğinden faydalanabilirsiniz.

Eğer çalışma koşullarınız ile üretim yaptığımız konu altınkovan kredi desteğine uygunsa ve ilgili dönemde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri karşılayabiliyorsanız, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında düşük faizli kredi imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Ziraat Bankası altın kovan kredi desteği ne kadar?

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre altın kovan kredi desteği kapsamında arıcılık ile uğraşan kişilere 150 bin TL'ye kadar kredi verilebilecek.

Ziraat Bankası altın kovan kredi desteği başvuru şartları nelerdir?

  • Halihazırda aktif olarak arıcılık işi ile ilgileniyor olmak.

  • Daha önce arıcılık konusunda faaliyette bulunmuş olmak.

  • Arı kovanı sayısının 50 veya daha fazla olması.

  • Tarımsal faaliyetin bulunduğu yerde ikamet etmek.

NOT: Kredinin uygulama süresi 31 Aralık 2023 olarak belirlendi

ZİRAAT BANKASI ALTINKOVAN KREDİ DESTEĞİ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Yorumlar