Anasayfa /  Ekonomi

Altın fiyatları ne kadar? 30 Nisan güncel çeyrek altın, yarım altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatları ne kadar oldu. 30 Nisan sorgulamaları, altına yatırım yapan kişiler başta olmak üzere hemen hemen herkes tarafından merak ediliyor. İşte 30 nisan güncel gram altın, çeyrek altın, yarım altın fiyatları altın fiyatları

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2023 11:23

Altın fiyatları ne kadar 30 Nisan? Altın fiyatları ne kadar sorusu birçok kişi tarafından hemen hemen her gün araştırılıyor. 

Son zamanların en çok kazandıran yatırım aracı olan altın fiyatları, düğün ve nikahların açılması ile oldukça popüler durumda. Özel günlerde en çok takılan takılar arasında yer alan altın fiyatları ise bu sebeple en çok aranan konular arasında bulunuyor. Peki altın gramı kaç TL oldu? Çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını ne kadar oldu?

 İşte 30 Nisan? güncel altın fiyatları:

 

Altın nedir?
Altın doğada serbest olarak bulunan ve kolay işlenebilen parlak ve sarı renkte olan bir elementtir. Dünya üzerinde en kıymetli metal altındır. Özellikle parlak sarı görünümü ile vazgeçilemez metaller arasında yer almaktadır.

Yıllardır farklı şekillerde kullanılan altın günümüzde çoğunlukla yatırım amaçlı olarak kullanılır. Ayrıca günlük yaşamda da her alanda kullanılmaktadır.

Altının özellikleri nelerdir?

Altının birçok farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde de kullanım alanları oldukça geniştir. Altının özellikleri şunlardır:

Kimyasal sembolü ''Au'', atom numarası 79, atom ağırlığı 197, yoğunluğu 19,3 gr/cm3'tür.
Altının erime noktası 1064 derece iken kaynama noktası ise 2856 derecedir.
Kristal yapısı yüzey merkezli ve kübiktir.
Periyodik tabloda 11, grupta ve 6, periyotta bulunan D blok elementlerinden birisidir.
Saf hali parlak, yumuşak ve sarı renklidir.
Kolay işlenebilir. Ağır metaldir.
Altın kolay bir şekilde dövülür, kabartılır, oyulur ve dökülebilir.
Elektriği ileten 3. en yüksek metaldir.
Asitlere karşı dayanıklıdır.
Paslanmaz, kararmaz ve matlaşmaz.

Yorumlar