Anasayfa /  Sağlık

İbrahim Saraçoğlu'nun ilk kez açıkladığı bağışıklık sistemini güçlendiren muhteşem karışım!

Biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzamanı Prof.İbrahim Saraçoğlu bağışıklık sistemini güçlendiren formülü ilk defa A Haber'de yayınlanan Kadraj programında anlattı! İşte o muhteşem formülün ayrıntıları!

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2017 00:06

Biyoteknoloji ve mikrobiyoloji uzamanı Prof.İbrahim Saraçoğlu muhteşem formülü şöyle anlattı:





Ben değerli izleyicilerimizle iksir dediğim hem de muhteşem bir iksir bunu paylaşmak istiyorum. Tamamı 7 tane bitkiden oluşuyor. İlk dört tanesi baharat olabilir son üç tanesine de tıbbi bitki olarak bakabiliriz. Osmanlı’da insanlar göbek taşına uzanır terlemek için burada havlıcan en mühim terleticidir.

Bunu nasıl hazırlayacaklar onu söyleyeyim. İlk olarak kekik, karanfil, zencefil, tarçın, papatya,  ıhlamur ve havlıcan her birinden 50’şer gram alacaksınız ve bunların hepsini bir harman edeceksiniz ince ince kıyıp tam bir homojen hale getireceksiniz.

Tepeleme bir tatlı kaşığı aldığınızda eşit miktarlarda alıyorsunuz anlamına gelir. Onun için çok iyi homojen bir şekilde bunu karşılaştıracaksınız. En az 20 defa bunun çayını yapı içebilirsiniz ve içtikten sonra göreceksiniz sizi ateş basacak.

Şimdi ateş basacak deyince sevgili izleyicilerimizin ürkmemesi lazım. Soğuk algınlığında gribe karşı ne yapıyorsunuz? Ter atmanız lazım, içten ısınmanız lazım. Bu karışım sizi içten ısıtıyor. Resmen soba gibi oluyorsunuz ve çok rahatlıyorsunuz.


Yorumlar