Anasayfa /  Dünya

Almanya 6000 Euro ile işçi alımı yapıyor!

Almanya, Türkiye'den işçi alımı yapacağını açıkladı. 2 bin kişilik alım olacağını duyuran Almanya, Türk vatandaşlarını heyecanlandırdı. Yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlar 2022 Almanya işçi personel alımını araştırıyor. 2022 Almanya işçi alımı başvuru şartları neler, nasıl yapılır, ne zaman?

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 23 Haziran 2022 17:28

Almanya dahil Avrupa ülkelerindeki havalimanları ve hava yollarında personel eksikliği nedeniyle haftalardır yaşanan sorunlar uçuş iptalleri ve gecikmelere de neden olurken, yaz tatili sezonuna yönelik personel sıkıntısı endişesi artıyor.

Almanya'da, yaz tatilinde beklenen seyahat yoğunluğuna çözüm aranıyor. Ülkede Birleşik Hizmet Sendikası'na göre, Frankfurt, Hamburg veya Berlin gibi büyük havaalanları; güvenlik kontrolü veya check-in gibi yerdeki tüm hizmet alanlarında personel eksikliği nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyor.

Bazı Alman politikacılar, çözüm olarak federal polisin havalimanlarında kontrol geçişlerinde de yer alması önerisinde bulunuyor. Personel eksikliği için çözüm bulunmaması halinde sadece Lufthansa'nın, temmuz ayında Münih ve Frankfurt'taki 900 uçuşu iptal etmek zorunda kalacağı belirtiliyor.

Alman havacılık endüstrisi, personel sıkıntısına karşı Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak istihdam etmek istiyor. Almanya işçi alımı başvuru şartları neler, nasıl yapılır, ne zaman?

BDL'ye göre, Türkiye'den gelecek işçilerden bazı şartlar aranıyor. Bunlardan bazıları şöyle;

 

A2 seviyesinde Almanca konuşabiliyor olmak,

hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalaya sahip olmak,

tehlikeli madde eğitimlerine sahip olmak,

Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini karşılanması.

Almanya işçi maaşları havalimanında çalışanlar için 6 bin euro olarak belirlendi. Başvuru şartları ve maaş hakkında detaylı bilgiler geldikçe haberimizde yer alacaktır...

 

Yorumlar